Wijnbars in Brussel

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 27 jul. 2009, 00:00 (Bijwerken: 06 apr. 2017, 10:03)
Wijnbars in Brussel
Als in het land der blinden eenoog koning is, waarom zou het bier dan geen plaatsje laten voor de wijn? Een soort van gezond samengaan van Saint-Hubert en Bacchus. Handleiding voor de Brusselse wijnbars. De fles maakt niet veel uit, als we maar wat tipsy worden...

Onze reis op de Brusselse hellingen start in Ukkel Brussel op het Brugmannplein in Winery . Bericht aan de eeuwige laatkomers, om twintig uur stipt kondigt een gong het laatste glas aan. Aan de kant van het Jubelpark is Terroirs een aantrekkelijk alternatief voor de brasserieën in de buurt. Aangeraden na het werk of voor alle soorten afspraakjes.

Elsene

In Elsene, aan het einde van de Baillistraat, is er Oeno Tk. Op het grote bord schrijven Laurence Lardot en Grégory Castreuil hun mooie aanbof van wijnen van diverse oorsprong en met vele smaken. Laat u adviseren. De ontdekkingen in dit moderne kader zijn de moeite waard... Nog in de Schildknaapbuurt heeft Piola mooie flessen uit Italië, vergezeld door een pastabuffet.

Sint-Gillis

Sint-Gillis verbergt enkele adresjes die we u niet willen onthouden: Bistrot de la Poste op de Waterloosesteenweg, Rince Cochon op de Alsembergsesteenweg en A bout de Soufre op een steenworp van het Stefaniaplein. Sint-Gillis komt zelden op de laatste plaats als het op originaliteit aankomt. Dat bewijst nu het team van Café des Spores dat elke maandag naar het Van Meenenplein trekt met een mobiele kantine. Wat wenst u nog meer? Behalve deze adresjes die uitsluitend aan wijn zijn gewijd, kan het ook de moeite zijn langs te gaan bij enkele restaurants voor hun kelders of hun sommeliers en in het beste geval voor de alchemie die uitgaat van beide. Vincent Depreay

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]