WoluFestival @ Sainte-Alix

Geschreven door BrusselsLife Team - 09 jun. 2011, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
WoluFestival @ Sainte-Alix
Op zaterdag 18 juni zal het kleine Sinte-Aleidisplein in de gemeente Sint-Pieters-Woluwe zich omvormen tot niets minder dan Montmartre! Vanaf vrijdagavond zullen de ritmes van de French CanCan, chansons van Edith Piaf en bekende Parijse operettes er weerklinken. Gedurende de hele dag zal men er de sfeer van de bekende wijk kunnen opsnuiven. Tal van artiesten, ambachtslieden, boekenhandelaars ...zullen zich verzamelen rond de Moulin de la Galette, die speciaal gereconstrueerd werd ter gelegenheid van het 3de WoluFestival met als thema « Montmartre in Sinte-Aleidis ».

Een groot gratis volksfeest in plaats van een bal van de burgemeester

Dat is het WoluFestival! Sinds zijn aantreden in 2008 heeft de burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe, Willem Draps, het jaarlijks bal van de burgemeester vervangen door een groot gratis volksfeest dat elk jaar voor iedereen toegankelijk is in een van de wijken van de gemeente. Dus werd er een Feestcomité gecreëerd, voorgezeten door de Schepen van Animaties en Middenstand. Voor dit 3de WoluFestival, wou de burgemeester een wijk die hem nauw aan het hart ligt in de schijnwerpers plaatsen: Mooi-Bos en het Sinte-Aleidisplein.

Montmartre in Sinte-Aleidis: ter ere van de artiesten van de gemeente!

Net zoals in Montmartre lijkt de sfeer van de Sinte-Aleidiswijk op die van een dorp waar de inwoners graag vertoeven. De organisatoren van het WoluFestival hebben daarom besloten om de sfeer te creëren van "La place du Tertre", met zijn "Moulin de la Galette", zijn straatartiesten, zijn accordeonklanken, zijn French CanCan en alles wat doet denken aan deze mooie plek op de hoge heuvel in Parijs... Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement rond de parochie van Sinte-Aleidis, die zijn 75ste verjaardag viert. Maar het zijn voornamelijk de artiesten van de gemeente die geëerd zullen worden en die zullen komen werken in een feestelijke sfeer. De leden van het Feestcomité zullen rondwandelen in aangepaste kostuums.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]