YellowKorner Kunstgalerie in Brussel

Geschreven door BrusselsLife Team - 29 okt. 2012, 00:00 (Bijwerken: 10 mrt. 2022, 16:53)
YellowKorner Kunstgalerie in Brussel
De Kunstgalerie YellowKorner heeft een ambitie : de fotografiekunst betaalbaar maken, zodat ze voor iedereen toegankelijk is.

Het concept van YellowKorner berust op een heel eenvoudige vergelijking: een hoger aantal exemplaren van een kunstfoto zodat deze betaalbaarder wordt voor een groter aantal liefhebbers en verzamelaars. Zo kiest YellowKorner voor 1000 oplages voor 50 euro in de plaats van 10 oplages voor 5000 euro.

Foto's van YellowKorner

Alle foto's van YellowKorner zijn zilverhoudende exemplaren, die door een professioneel laboratorium worden gemaakt. Onder toezicht van de artiest worden de oplages genummerd en afgelverd met een authenticiteitcertificaat. In overleg met de fotograaf kan eenzelfde foto beschikbaar zijn in een of meerdere formaten (20x30 cm, 24x36 cm, 60x90 cm, 100x150 cm en 120x180 cm). Met elk formaat komt een specifieke beperking overeen (open editie, beperkte edities van 150, 200 of 500 exemplaren).

Fotografen en hun werken

Zo komen hedendaagse artiesten in contact met de grote namen uit de fotografie (Gustave le Gray, Eugène Atget, Man Ray, Dorothea Lange, Jean Dieuzaide, Bert Stern, Frank Horvat, Yann Arthus-Bertrand...) of fotografen van vroeger (de primitieve Japnse Kimbei, Nadar, Léon Gimpel...). Voor YellowKorner waren deze eminente fotografen bereid om uitzonderlijk de oplage van bepaalde van hun werken te verhogen, zodat ze voor iedereen betaalbaar zouden worden. YellowKorner wil ook een springplank worden voor jonge fotografen, maar ook een plaats waar internationaal gerenommeerde fotografen worden gepromoot.

Galerieën en online galerie

YellowKorner heeft 50 galerieën over heel de wereld. In Frankrijk en Europa, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Marokko... Elk van deze galerieën beantwoordt aan de hoofdvereiste van de stichters van YellowKorner: van deze tentoonstellingsruimtes plaatsen van cultuur en ontmoeting maken tussen een publiek en uitgelezen artiesten. In dit project worden er in de galerijen evenementen, vernissages georganiseerd of worden fotografen en beroemdheden uitgewisseld om iedereen te laten meegenieten. In een virtuele galerie worden de foto's van YellowKorner ook integraal voorgesteld.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]