Yi Chan: de fusie tussen China en Vietnam op jouw bord

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 26 okt. 2018, 11:52 (Bijwerken: 11 mrt. 2022, 15:32)
Yi Chan: de fusie tussen China en Vietnam op jouw bord
Yi Chan is een fusionrestaurant dat Chinese en Vietnamese gerechten combineert. Brusselslife heeft het getest en is gewonnen door zijn gerechten!

Yi Chan van Yen Pham

Yen Pham is restaurateur en mixoloog uit Brussel. Hij is momenteel een van de mixologen van het evenement Bombay Sapphire #StirCreativity. We probeerden zijn restaurant Yi Chan na het testen van zijn cocktails! 

We gingen afgelopen woensdagavond en het was een van de enige restaurant waar de keuken geopend was na 22: 00 uur. We waren in de Antoine Dansaertstraat en een groot aantal restaurants op het Sint-Katelijneplein hadden hun keuken al gesloten.

Yi Chan heeft een erg leuke bar en een leuk cocktailmenu omdat de maker een uitstekende mixologist is! De inrichting is overzichtelijk en helemaal niet kitscherig zoals je in een Aziatisch restaurant ziet. Het restaurant heeft twee kamers, waaronder een mezzanine. Op de begane grond eet je op hoge tafels en boven zijn klassieke tafels.

Wat eet je bij Yi Chan? De maker Yen Pham biedt fusiongerechten tussen China en Vietnam. Yen Pham is Chinees, maar hij woonde in Vietnam voordat hij zich in Brussel vestigde. Deze fusie is een groot succes!

We hebben Vietnam al bezocht en in dit restaurant vonden we de traditionele Vietnamese gerechten. Het meest Yi Chan is dat de kaart kort maar nauwkeurig is in wat het biedt en je hebt niet de nummers naast de namen ... het dwingt je om de gerechten te onthouden!

We deelden varkensvlees gyozas als voorgerecht en we hadden verschillende gerechten:
- rijst met eend,
- Bun Bo met citroengrasrundvlees en nem,
- Gebakken noedels met groenten met scampi en ander vlees.

Je moet 7 € rekenen voor 5 gyozas en 14 tot 18 € voor het gerecht. De kwaliteit van eten was bij de rendez-vous en alle gerechten waren erg vers! We hebben heerlijk gegeten en een geweldige tijd gehad! Het diner was zo goed dat we vergaten foto's te nemen om dit artikel te illustreren ...

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]