TOP
Brasserie Scheltema

Brasserie Scheltema Scheltema : een authentieke institutie in de Îlot sacré

Website contact  Send message
Het beste van zeepproducten in een typische Gouden Dagen sfeer…

Perfect gesitueerd in het rustigste deel van de Îlot Sacré, vlak naast de Grote Markt, staat Scheltema garant als en traditioneel huis waar je de lekkerste producten van de zee kan proeven.

 

Vis voor alle smaken

Sinds 1972 leeft de Dominicaansestraat in dezelfde tijdzone als Scheltema een het typische Brusselse bistro decor uit de Gouden Dagen. Ook al oogt het soms alsof de tijd er is stil blijven staan, is het simpelweg zodat de smaken van de gastronomie intact worden overgebracht, en dan toch in constante evolutie blijven. Zoals de suggesties van de chef aantonen is dat ze nooit hun ideeën uitputten, en altijd nieuwe manieren vinden om ambachtelijke producten te gebruiken, die veel gevarieerde zijn dan u zou kunnen denken. Bij Scheltema kunt u trouwens ook nu uw eigen vis uitkiezen en zien hoe hij wordt klaargemaakt. Een speciaal bord voor elke gast !

 

Business etentjes of banketten

Achter het terras dat op de wandelstraat uitkijkt en de hoofdzaal die op de open keuken geeft, is er een prachtige privé ruimte in Art-Déco stijl die tot 50 gasten kan verwelkomen. Een absolute must voor een huwelijk, een groot familie feest of een meer professioneel banket. Op de verdieping er boven is er ook nog plaats voor een honderdtal gasten en is uitgerust met zijn eigen keuken. Met de keuze tussen verschillende menu’s met een flexibele basis die kan worden veranderd na smaak, biedt het huis altijd een totale service… ook voor groepen.