TOP
Caspian

Caspian De tempel van de Iraanse keuken in de hoofdstad van Europa

Website reservations  Reservations contact  Send message
Vlak bij de Grote Markt ligt de tempel van de Iraanse keuken. We hebben er gegeten om die ons onbekende keuken te ontdekken.

Caspian

Om onaangename verrassingen te vermijden en mijn bezoek voor te bereiden, heb ik wat gesurft op internet. Ik stap de zaak vol vertrouwen binnen. De Iraanse keuken is niet heel gekruid. De gercehten hebben hun smaak te danken aan het gebruik van kruiden. De vlees- en visgerechten zijn over het algemeen vergezeld van rijst. Als ik de kaart van Caspian open, zie ik al vrij snel de grote lijnen die ik in de namiddag ontdekte op mijn pc... Maar de twijfel slaat te bij het zien van de namen van de gerechten. Gelukkig geeft de bazin van het huis een woordje uitleg. Als ik twijfel helpt de ober me. Hij keurt mijn keuze goed en geeft me zelfs een kleine les uitspraak. Ik kies voor een warm voorgerecht, laat de brochettes voor wat ze zijn en ga voor een gemarineerd kippendij. Ik moet zeker eens terugkomen om ragouts te proeven die worden aangeraden door het team van Caspian. Het is hoog tijd om mijn smaakpapillen te laten wennen aan de nieuwe smaken. De mengeling van gegrilde aubergine, ei, ui en tomatensaus is heerlijk bij het voorgerecht dat wordt opgediend op een sesambroodje. Na een kleine pauze wordt de aangename ervaring verdergezet met het hoofdgerecht. Achter de Zereshk Polo Ba Morgh gaat een gemarineerde kippendij schuil vergezeld door rijst op smaak gebracht met zuurbes, saffraan en een mespuntje suiker.

De Iraanse keuken surft op de golven van vegetarische bereidingen. De gelegenheid voor Caspian om de smaken van de dag aan te vullen met traditionele gerechten op basis van groenten en fruit. Onderstaande kaart doet u ongetwijfeld het water in de mond krijgen...