TOP
Coutellerie du Roi

Coutellerie du Roi Een plek vol geschiedenis waar je je mes kunt kiezen, is een kunst

Website contact  Send message
Er zijn winkels zonder ziel en verhaal die men uit noodzaak bezoekt en snel weer vergeet. Er zijn winkels waar men met plezier de deur openduwt, uit nieuwsgierigheid, en die men aantrekkelijk vindt zonder duidelijke reden. La Coutellerie du Roi is zonder twijfel een winkel van het laatste type.

De Coutellerie du Roi : een geschiedenis

Eerst en vooral, met de Coutellerie du Roi, is er het unieke en weelderige decor dat dateert van 1881, het jaar van de bouw de vreemde Noorddoorgang (Passage du Nord) die de Nieuwstraat en het Brouckèreplein met elkaar verbindt: de geklasseerde voorgevel die model staat voor de renovatie van winkels in de omgeving, de schappen in de winkel, de spiraalvormige trap en een registerkassa van origineel hout. Vervolgens is er de warme verwelkoming die de vrouw des huizes haar klanten biedt. Men vindt in haar met veel plezier de Brusselse ziel terug, in haar manier van praten... een licht accent, zeker en vast, maar vooral in haar manier van "zijn" waardoor u zich welkom voelt zodra u over de drempel stapt, alsof ze u al sinds jaar en dag kent.

De bedoeling van de winkel

Lemmeten en staal zonder einde. Messen en scharen voor alles en nog veel meer: - Scharen - Eiersnijders - Nagelknippers - Snoeischaren - Sigaarsnijders - Pijpenragers - Scheermessen (met echte scheerkwasten) - Keukenmessen - Pepermolens

Specialist in keukenmessen

Wilt u gerechten bereiden zoals de grote chefs dat doen? U vindt wat u nodig heeft bij Coutellerie du Roi. De zaak biedt een uitgebreid gamma kwaliteitsvolle keukenmessen. Een professioneel mes, een mes in keramiek, in staal… u vindt er alles om uw messenblok te vervolledigen en om te koken zoals een professional. 

Tips

Luister aandachtig naar de raad die u krijgt over onderhoud en goed gebruik: hoe zich goed scheren (!), hoe slijpen,...