TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Voor zijn 16e editie Brussel Bad in een nieuw jasje is

06 juli 2017 - 13 augustus 2017

Venue

Event date & Times

De traditionele ‘Rechteroever’, de kant van de Akenkaai, wordt heringericht en krijgt tal van nieuwe zones. Op de ‘Linkeroever’, aan de overkant, gaan andere festiviteiten door.
Bezoekers kunnen van de ene oever naar de andere stappen via een tijdelijke installatie die beide kaaien met elkaar verbindt. Van een nieuwe ervaring gesproken!
 
Het is meer dan een brug; het is vooral een monumentale en symbolische constructie tussen beide kaaien, die de relatie met de openbare ruimte zal veranderen.
Dit werk legt meteen ook de link tussen de party’s, die worden georganiseerd in samenwerking met de beste groepen van Brussel. Zij verlaten de Boat en gaan aan wal met een volledig vernieuwde ‘nightlife’ formule.
 
Soezen in de zon, alle genres dansen en sporten beoefenen, zonnebaden op het warme zand, aperitieven in een ligstoel, met de kinderen spelen, kuieren tussen de chalets, naar een film op megascherm in de openlucht gaan kijken en feesten tot in de vroege uurtjes…
 
De toegang tot deze reuzengrote oase in Brussel is gratis. Vijf weken lang worden de feestgangers van heinde en verre uitgenodigd om de talrijke nieuwigheden van dit jaar te ontdekken.

The Bay, the Bridge, the Club : Archipel, la nightlife op zijn best

Na vier jaar rondvarende ‘Boat parties’ geeft Brussel Bad een lifting van formaat aan haar nightlife.

We krijgen namelijk elke vrijdag- zaterdag en zondagavond een gloednieuw clubbin’ concept: ‘Archipel’.
De odyssee begint in ‘The Bay’, een podium in de openlucht op de Rechteroever en gaat dan richting ‘The Club’, een legendarische nachtclub op de Linkeroever die pas werd gerenoveerd.
Het wordt een unieke ervaring want beide plaatsen delen ‘The Bridge’, de 60 meter lange voetgangersbrug. 

18 van de beste Belgische groepen warmen de draaitafels van het Brusselse strand op. Elke organisatie heeft zijn stijl en zijn trend. Alle vormen van elektronische muziek komen aan bod: Techno, House, Dub, Bass music, Electronica…

Ook beatmakers en rappers zullen niet ontbreken.
In totaal treden 90 artiesten op in de Archipel van Brussel Bad en deze spetterende party’s worden het zomertrefpunt bij uitstek voor alle nachtraven.

Tarieven :

8€ voor ‘earlybirds’, 10€ in voorverkoop en 12€ de avond zelf.
Tickets te koop op www.brusselbad.be, op de pagina FB Archipel en aan de ingang van The Club.

Openluchtbioscoop – Gratis !

CINÉMA GALERIES komt naar Brussel Bad voor l’Heure d’été, het jaarlijkse indoor & outdoor festival. Het wil de genres openbreken en een kwalitatieve selectie bieden aan een breed publiek, in een buitengewoon decor. Elk jaar wordt een selectie films geprogrammeerd waarmee men de unieke sfeer van een internationale stad kan ontdekken. Dit gebeurt in partnership met de schepen van Cultuur van de Stad Brussel en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest.
Voor de editie 2017 is Tokio te gast, met 13 miljoen inwoners een van de grootste steden ter wereld. Tokio is immens groot en menselijk tegelijk. De stad heeft een rijk verleden en kwam meermaals weer tot leven dankzij de energie van haar bewoners.
Het festival wil de kijkers meenemen naar deze stad via een selectie van films die er werden opgenomen of die rechtstreeks te maken hebben met de cultuur van het land.

Er zijn zeventien prachtfilms in de openlucht gepland op de Rechteroever, de overige worden vertoond in de zalen van CINÉMA GALERIES.
 
Info : elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 7 juli tot 12 augustus.

Let it beach festival – gratis 

Op vrijdag- en zaterdagavond kunt u op het Let It Beach Festival 24 groepen ontdekken, toonvoorbeelden van de diversiteit in de Belgische en Brusselse muziek.
 
Bovendien spelen er op zondagmiddag zes bands voor jonge luisteraars.
Dit jaar is een grote verandering op til aangezien het evenement doorgaat in een echte concertzaal: The Club, op de Linkeroever. 

De Dienst voor Cultuur van de Stad Brussel doet een beroep op kwalitatief hoogstaande en actieve artiesten: ze doen tournees, hebben een album uitgegeven, nemen delen aan andere zomerfestivals… Het podium van Let It Beach Festival is al enkele jaren een gegeerd platform voor muzikanten die al op de grootste Belgische en internationale podia spelen.

Ook dit jaar is het Let It Beach Festival een van de muzikale hoogtepunten van de hoofdstad.

Het Festival organiseert eveneens zes concerten voor een ‘jong publiek’, telkens op zondagnamiddag.

Waar eten we na het evenement?