Cacao- en Chocolade werelddag in Brussel
29 sep. 2018 - 29 sep. 2018

Een dag om meer te leren over cacao en chocolade met conferenties en de aanwezigheid van ambachtelijke chocolademakers.
-
BIP - Maison de la région - 2-4 Rue Royale, 2-4 1000
Chocolade makers, liefhebbers en andere stakeholders van de cacaosector krijgen op Werelddag van Cacao en Chocolade de kans om meerdere conferenties over uiteenlopende thema's bij te wonen.
We zullen in de Lokettenzaal van bip.brussels het concept van "bean-to-bar" en veel andere thema's leren kennen: sensorische proeverij, de ecologische aspecten van zeevracht, de geschiedenis van chocolade door de eeuwen heen, de evolutie van een cacaoboon tot de chocoladereep...
Op de Erekoer kan je deelnemen aan verschillende proeverijen van Belgische en buitenlandse 'bean-to-bar'-producties, en verschillende Belgische chocolatiers ontmoeten, waarvan de meesten hun eigen chocolade vanuaf de cacaoboon bereiden.
We zullen in de Lokettenzaal van bip.brussels het concept van "bean-to-bar" en veel andere thema's leren kennen: sensorische proeverij, de ecologische aspecten van zeevracht, de geschiedenis van chocolade door de eeuwen heen, de evolutie van een cacaoboon tot de chocoladereep...
Op de Erekoer kan je deelnemen aan verschillende proeverijen van Belgische en buitenlandse 'bean-to-bar'-producties, en verschillende Belgische chocolatiers ontmoeten, waarvan de meesten hun eigen chocolade vanuaf de cacaoboon bereiden.
