Food and the City. De stad voeden, vroeger en nu
18 sep. 2021 - 31 aug. 2022

‘Food and the City’ schetst een beeld van de historische evolutie van de voedselvoorziening van sted...
-
Normaal - 4Kinderen - 0Jongeren - 2Senioren - 2Werkzoekenden - 2Artikel 27 - 1.25
-
‘Food and the City’ schetst een beeld van de historische evolutie van de voedselvoorziening van steden en werpt een blik op de hedendaagse uitdagingen om een stad te voeden.
Meer dan 7,5 miljard mensen op aarde hebben dagelijks behoefte aan voeding. Sinds 2006 leeft meer dan de helft van de wereldbevolking in steden, terwijl het aantal producenten blijft dalen.
De gemeente Evere is een voorbeeld van zo’n regio die tot kort landelijk was en die zich ondertussen verstedelijkt heeft. Maar hoe gaan we steden voorzien van voedsel als ze steeds groter worden en steeds minder mensen voedsel produceren ?
‘Food and the City’ schetst een beeld van de historische evolutie van de voedselvoorziening van steden en werpt een blik op de hedendaagse uitdagingen om een stad te voeden.