TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Ictus

08 juni 2019 - 08 juni 2019

Venue

CENTRALE for contemporary art - Place 44, Sainte-Catherine  1000 Bruxelles

Event date & Times

Een vier uur durende nocturne onder het gesternte van La banquise, la forêt et les étoiles (pakijs, bossen en sterren): de immersive tentoonstelling van Sophie Whettnall in dialoog met werken van Etel Adnan. De muzikanten bieden een ander perspectief op dit landschap, de luisteraars kunnen zich overleveren aan een contemplatieve luisterervaring.

De klanken van de accordeon, fluit, cello en elektrische gitaar vermengen zich met de jonge en vurige stem van Lore Binon om een hymne aan de nacht aan te heffen. Vage harmonieën, gesmoorde melodieën, een bonzend hart en kloppende aderen. Sinusoïden die als insecten tegen de muur slaan. In dit nachtelijke repertorium kruisen hedendaagse werken en de hymnen van Kassia van Constantinopel elkaar. Zij was de eerste vrouwelijke componiste van wie de partituren zijn overgeleverd.
Ictus is een ensemble voor hedendaagse muziek dat sinds 1994 de gebouwen deelt met P.A.R.T.S en danscompagnie Rosas . Onder leiding van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker creëerden Rosas en Ictus veertien verschillende voorstellingen; van Amor Constante tot Drumming, Rain en meer recent Vortex Temporum. Sinds 1994, werkte Ictus ook met choreografen als Wim Vandekeybus, Maud Le Pladec, Eleanor Bauer en Fumiyo Ikeda.

Ictus is een collectief van een twintigtal muzikanten, waaronder dirigent Georges-Elie Octors en klankingenieur Alex Fostier. Vanaf het prille begin zette Ictus in op het gemengde statuut van het ‘elektrisch ensemble’, waarin versterking, (live-)elektronica en een elektronisch instrumentarium deel uitmaken van de dagelijkse praktijk. Bij het label Cyprès kwamen een twintigtal cd’s uit waaronder twee albums gewijd aan de muziek van Fausto Romitelli die tot vandaag geroemd worden voor hun avontuurlijke en onconventionele mixing en mastering. Deze subversie van het klassieke akoestische panorama staat vandaag model voor een nieuwe collectie ‘Contra Naturam’ die zal verschijnen op het label Sub Rosa.
inschrijving gewenst: https://www.centrale.brussels/nl/events/ictus-concert/

La source : Agenda.be

Meer van Brusselslife