TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Met BOp vzw: Het AfricaMuseum herbekenen

06 maart 2019 - 06 maart 2019

Venue

AfricaMuseum - Leuvensesteenweg, 13  3080 Tervuren

Tickets

Senioren 16 €

Categories

Event date & Times

Het vernieuwde AfricaMuseum is een feit.

Wil je meer weten over de renovatie, restauratie en modernisering van het gebouw en de permanente tentoonstelling? Tijdens deze rondleiding krijg je uitgebreid uitleg over: de visie van de architect, de bouwkundige ingrepen, de gerestaureerde elementen en de scenografische keuzes.

Al bij de eeuwwisseling ontwikkelde het museum de wens om een internationaal toonaangevend museum en onderzoeksinstituut over Midden-Afrika te worden.

Er zijn drie bundelingen op de site uitgewerkt: het publieksgericht Koloniënpaleis met mediatheek, congrescentrum en feestzaal; het gemoderniseerde museum met een nieuw onthaalpaviljoen in het park en het kennis- en onderzoekcentrum met nieuw collectiegebouw. Alle secundaire museumfuncties zoals onthaal, shop en cafetaria zijn geoptimaliseerd en ondergebracht in de nieuwbouw. Daardoor is er in het oude museumgebouw meer ruimte vrijgekomen voor de nieuwe permanente tentoonstelling.

De grote vernieuwing in deze permanente collectie is dat het museum een beeld van het hedendaags Afrika wil tonen. De koloniale geschiedenis wordt niet weggemoffeld, maar wordt met een kritisch verhaal en niet meer vanuit een louter wit perspectief getoond. De gedeelde geschiedenis van België en de landen van Midden-Afrika wordt niet verwaarloosd, maar de focus is wel gericht op het Afrika van vandaag en de toekomst.

Afrika beschikt over enorme troeven en wordt misschien wel het continent van de toekomst, als je beseft dat over 30 jaar 40 procent van de wereldbevolking er zal wonen.

Prijs voor toegang en gids.
16 euro (voor toegang en gids)

La source : Agenda.be