TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Op bezoek bij Museum van Buuren

24 mei 2018 - 24 mei 2018

Venue

Musée et Jardins van Buuren - Avenue Léo Errera, 41  1180 Uccle

Tickets

Categorie 1 5 € Categorie 2 10 €

Categories

Event date & Times

Brussels volksvertegenwoordiger René Coppens nodigt u uit voor een geleid bezoek aan het Museum van Buuren, een kunsttempel die uniek is in zijn soort.

Het museum bevindt zich in een villa dat in 1928 door bankier en mecenas David van Buuren werd aangekocht. In 1975 werd de privéwoning omgevormd tot een museum.
De villa is gebouwd in Amsterdamse stijl en het interieur is art deco. Het huis stelt niet alleen prachtige meubelen en tapijten, maar ook beeldhouwwerken en schilderijen tentoon. We zien er Vlaamse en Italiaanse meesters van de 15e tot de 19e eeuw. Zo zijn de school van Rembrandt, Van Gogh, Ensor, Permeke en Rik Wouters ruim vertegenwoordigd. Ook de tuin van het museum is zeker de moeite waard.

We bezoeken het museum niet alleen omwille van de prachtige collectie kunstwerken die erin zijn ondergebracht, maar ook omwille van het huis zelf. Museum van Buuren is een huis waarin geleefd wordt; een huis dat geschiedenis ademt. Een bezoek aan het Museum van Buuren is een must voor elke kunstliefhebber. Onze groep zal deskundig worden begeleid door een ervaren gids.

Deelname bedraagt 5 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden.
Plaatsen zijn beperkt. Gelieve op voorhand in te schrijven bij Glenn Steenhouwer via [email protected] of 02/549.65.25.

Een organisatie van Willemsfonds Ganshoren en Willemsfonds Schaarbeek-Evere-Sint-Joost op initiatief van Brussels volksvertegenwoordiger René Coppens.

La source : Agenda.be