TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Sla munt uit je bezoek!

28 april 2019 - 28 april 2019
In samenwerking met het Provinciaal Archeocentrum Velzeke maak je in het museum van de Nationale Bank kennis met een wel heel bijzonder ambacht: de muntslag!

Venue

Musée de la Banque Nationale de Belgique - Rue Montagne aux Herbes potagères, 57  1000 Bruxelles

Categories

Event date & Times

Volg een van onze rondleidingen met aansluitend een workshop (op reservatie) en ontdek alle kneepjes van dit bijzondere beroep doorheen de tijd. Het slaan van munten is een eeuwenoud ambacht dat net als de meeste oude beroepen onderhevig is geweest aan grote technologische veranderingen. Terwijl munten in de Oudheid en de Middeleeuwen nog met de hand werden geslagen, is de muntslag vandaag zo goed als volledig overgenomen door machines. Op het einde van je bezoek mag je zelf de handen uit de mouwen steken en krijg je de kans om je eigen munt te slaan zoals de Romeinen dit deden. Je zult dus niet alleen meer te weten komen over de inhoud van je portefeuille, deze zal ook beter gevuld zijn bij het naar huis gaan.

Het museum opent zijn deuren van 10u tot 17u en biedt gratis toegang.
De rondleidingen en de workshops zijn gratis, maar moeten vooraf gereserveerd worden.

Rondleidingen + workshop Romeinse muntslag:
11-12u: FR
13-14u: NL
14-15u: FR
15-16u: NL

Reserveer je rondleiding via mail ([email protected]) met vermelding van het gewenste uur en het aantal deelnemers of telefonisch via het nummer 02 221 22 06.

La source : Agenda.be

Waar eten we na het evenement?