TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Winterpret 2019

29 november 2019 - 05 januari 2020

Venue

Place Sainte-Catherine, Grand Place, Marché aux Poissons et autour de la Bourse - Place Sainte-Catherine Grand Place Marché aux Poissons et auto,  1000 Bruxelles

Event date & Times

Vanaf 29 november en tot 5 januari dompelt dit niet te missen evenement de hoofdstad in een unieke sfeer. De garantie voor een gezellig moment in de straten van het stadscentrum, en voor verwondering op de Grote Markt, dankzij een gloednieuw klank- en lichtspel en een schitterende Kerstspar.

Ook op het programma: het traditionele reuzenrad, de overdekte schaatsbaan, de chalets, de draaimolens, lekker eten en drinken en talrijke activiteiten voor groot en klein. Dit jaar is de eregast 55 cm groot: Manneken-Pis viert zijn 400 jaar met een massa feestelijke activiteiten! Twee videomappings op de gevels van de Sint-Katelijnekerk en het Casino Viage geven ruimte aan audiovisuele creativiteit en veranderen de gebouwen in tijdelijke kunstwerken.

Voor deze 19e editie strijkt de hightech koepel “The DOME” neer op het De Brouckèreplein. In deze verrassende constructie wordt het huwelijk tussen beeld- en geluidskunsten en nieuwe technologieën bezegeld met audiovisuele voorstellingen op 360°, films, concerten en gezinsactiviteiten, maak je op voor een unieke ervaring.

De Stad Brussel en de organisatoren bedanken de Brusselse artiesten Guillaume Desmaret & Arnaud Debal van het collectief Farm Prod voor de realisatie van de visual van Winterpret 2019.

Waar eten we na het evenement?

Meer van Brusselslife