TOP
Le Saint-Aulaye - Châtelain

Le Saint-Aulaye - Châtelain Saint-Aulaye biedt hoogwaardige en traditionele producten

Website contact  Send message

Saint-Aulaye is een bekend huis in Brussel. Geopend voor meer dan 30 jaar in Elsene in de wijk Châtelain, heeft het sindsdien nog 2 winkels in de Europese hoofdstad: in Ukkel-Vanderkindere en in Ukkel-Fort-Jaco.

De oorsprong

Gevestigd in Elsene sinds 1986, werd de winkel in Américaine Street geopend door Gérard Macciquet. Saint-Aulaye dankt zijn naam aan een klein stadje in het zuidwesten van Frankrijk, waar de overledene zijn leertijd voltooide.

Een ambachtelijke bakkerij-patisserie

Alle broden worden gemaakt in de bakkerij in de wijk Châtelain voordat ze in de drie winkels worden verdeeld. De twee winkels in Ukkel bieden naast de bakkerijen en broodjes die u in Elsene kunt vinden, een ruime keuze aan gebak.

In 2008 werd de winkel overgenomen door Fabien Grégoire en Jean-Louis Barré, die beiden al veel ervaring hadden in Saint-Aulaye. In 2014 verwelkomden ze een nieuwe partner: Frédéric Dupont, Compagnon Boulanger. Hij creëerde authentieke broden voor het huis. De producten zijn gemaakt van hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten en in de puurste traditie.

Het Saint-Aulaye-team groeide door de jaren heen: gekwalificeerde banketbakkers sloten zich bij de bakkerij aan en creëerden dagelijks zelfgebakken brood en gebak. Het huis predikt zoveel mogelijk biologisch meel, afhankelijk van de creaties en zijn producten.

Ga voor meer informatie over de bakkerij-patisserie en zijn producten naar een van de winkels in Saint-Aulaye of bezoek de website.