TOP
Musée - Museum BELvue

Musée - Museum BELvue Het geschikt museum om de geschiedenis van België te begrijpen

Website contact  Send message
Democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, taal en Europa : dat zijn de thema’s behandeld door het museum om het land te laten ontdekke

BELvue Museum

Frieten, bier, chocolade… maar België is toch wel meer dan dat, nietwaar? Beschouwd als the museum van Belgïe en zijn geschiedenis maar ook als « centrum voor democratie ». Het museum laat u met België kennismaken door verschillende onderwerpen. Elk thema wordt uitgewerkt aan de hand van hedendaagse getuigenissen en vervolgens toegelicht doorheen de geschiedenis. Neem zeker ook een kijkje in de galerij: daar staan meer dan 200 voorwerpen opgesteld die het materiële geheugen van België vormen. Je kunt er o.a. de volgende zaken bewonderen: een lithografie van Magritte, kristallen vazen van Val Saint-Lambert, een motorfiets en een bal van de Rode Duivels. Een verzameling met een hoog Belgiëgehalte!

 

Voor kinderen vanaf 3 jaar zijn er speelse parcours beschikbaar. Het BELvue museum biedt ook plaats aan tijdelijke tentoonstellingen en organiseert allerlei activiteiten.

 

Het BELvue museum-gebouw

Gebouwd in a neoclassicistische stijl, zoals de hele Place Royale, legt het gebouw de nadruk op soberheid en harmonieuze verhoudingen. Tijdens een bezoek aan het interieur kunt u meer details over de inricht bewonderen.

 

Opgericht in 1776, dit gebouw was oorspronkelijk een hotel en werd voornamelijk bezocht door Engelse toeristen en vrij prestigieuze gasten. In het algemeen blijven de relaties van Bellevue met zijn buur - het Koninklijke Paleis - goed, het hotel organiseert vaak zelfs vooraanstaande gasten die waarschijnlijk een koninklijk interview hebben, wat frictie is mogelijk verschenen, vooral vanwege de aanleg van terrassen grenzend aan het gebouw met een prachtig uitzicht op de tuinen van de koning, wat niet erg in de smaak viel van Leopold II...

 

Het BELvue museum verhuurt zijn zaal!

Het BELvue museum prijst zijn ruimtes voor bedrijfsevenementen en organiseert verschillende evenementen, waaronder tijdelijke tentoonstellingen. Je kunt ook kamers huren in het Palais de Coudenberg. 

 

Nieuws van het BELvue museum

Het BELvue museum organiseert naast tijdelijke maar ook rondleidingen, workshops, enz. Vele tijdelijke tentoonstellingen. Ontdek alle agenda's van het BELvue museum op Agenda.brussels.

 

 

Fotocredit: Frank Toussaint / Philippe de Formanoir / Emmanuel Crooy / BELvue museum

Contact & Location

Place des Palais, 7 - 1000 Bruxelles
Get direction https://www.belvue.be

Categories

Opening Hours

Today (Wednesday) Open

Monday 09:30 - 17:00
Tuesday 09:30 - 17:00
Wednesday 09:30 - 17:00
Thursday 09:30 - 17:00
Friday 09:30 - 17:00
Saturday 10:00 - 18:00
Sunday 10:00 - 18:00

Nabije adressen