TOP
Rose & Van Geluwe

Rose & Van Geluwe

Boulevard Saint Michel, 15
1040 Etterbeek

Meer dan perfecte elegantie

Al negentig jaar en vier generaties lang is maison Rose & Van Geluwe de tempel van traditionele elegantie, in Brussel en het hele koninkrijk.

Of het nu is om een ceremonieel kledingstuk te huren, dat het alle "cachet" zal geven dat het verdient, of om "de" twee- of driedelige kleding te kopen die de eigenaar zijn leven lang zal dragen, of nog langer.

 

"Het is niet ongebruikelijk dat we een klant krijgen die ons vraagt ​​om een ​​kostuum aan te passen dat toebehoorde aan zijn grootvader," legt Albert Van Geluwe met gepaste trots uit. De jonge marketingdirecteur die de naam van zijn overgrootvader, oprichter van het huis dat vroeger in de Koningsstraat was gevestigd, niet bij toeval draagt. Dat was in 1928. Zestig jaar later waren het zijn ouders Sylvie en Bernard, die de fakkel overnamen. Rose & Van Geluwe heeft een nieuwe locatie gevonden, die haar traditie waardig is: Boulevard Saint-Michel, op 50 m. van de Montgomery-rotonde. Een weelderig herenhuis waar op de ruime verdiepingen de collecties en ateliers een plek vinden, maar ook antieke meubels, gemaakt van ovale ramen en mahonie, die net zo goed bewaard zijn gebleven als de kostuums en accessoires die van hieruit zijn weggegaan sinds de tijd van de schilders Constant Permeke, Rik Wouters en James Ensor, prestigieuze klanten onder vele anderen!

 

Nauwkeurigheid maakt het verschil

Bij Rose & Van Geluwe wordt tijdloze elegantie gecombineerd met “meer dan perfect”, volgens de vrolijk geprezen formule van een huis, waar de beste specialisten werken, tot het laatste accessoire (bijvoorbeeld de beroemde schoenen van Crockett & Jones). Het verschil zit hem in de precisie. Nooit een been te kort of een mouw te lang: pak, jas, overhemd, broek ... alles wordt in huis geretoucheerd en aangepast tot in de perfectie. Wat de dames betreft, zij zullen ook blij worden op de afdeling van Sylvie Van Geluwe, die garant staat voor dezelfde filosofie die elegantie en traditie combineert. Met of zonder dit vleugje fantasie, dat ook kenmerkend is voor de afdeling "herensport" die op de begane grond mooie verrassingen in petto heeft.

 

Voor een voltooide ceremonie

De “kleding voor een dag” bezit dezelfde “specificaties”, met de keuze uit heel traditionele modellen zoals het jasje, de smoking en ook... al het andere. Van dinsdag tot zaterdag is onze verhuurdienst beschikbaar, zonder afspraak en gepersonaliseerd voor het hele gezin, inclusief peuters vanaf 4 jaar. Passen, aanpassingen en indien nodig nogmaals bijstellen, tot het kledingstuk helemaal bij de mens past.

 

Iets nieuws: thuisservice

Er is geen bestelling "exclusief op internet" bij Rose en Van Geluwe: "Maatwerk is een manier van werken, waarbij geen enkele vorm van “bijna” acceptabel is", zegt Albert Van Geluwe. Daarom is er nu een service voor thuis - of op de werkplek - beschikbaar voor de klanten. De specialisten komen naar u toe, met het assortiment stoffen en alle benodigde meetapparatuur om de realisatie van het ideale kledingstuk voor te bereiden.