Théâtre Royal de Toone

Théâtre Royal de Toone

Koninklijk Poppentheater Toone

Bezoeken & Ontdekkingen

66 Rue du Marché aux Herbes - Entrée : Impasse Sainte Pétronille 1000

Tijdens de Spaanse bezetting van de Nederlanden werden alle theaters gesloten om te voorkomen dat de acteurs satirische stukken opvoerden gericht tegen de Spaanse overheersers. Als gevolg hiervan kwamen poppenvoorstellingen in zwang: men kon de felle dialogen gemakkelijker door de vingers zien als ze werden uitgesproken door levenloze poppen. Omstreeks 1830 opende Antoine "Toone" Genty een poppentheater, toen in de Marollen. Meer dan 180 jaar later is dit volksvermaak uitgegroeid tot een Koninklijk Poppentheater. Na Genty zouden ook zijn (niet-verwante) opvolgers zich Toone (Antoine) noemen. De klassieke werken worden in het plaatselijke Brusselse dialect uitgevoerd met houten marionetten (de zogenaamde poechenel), soms in het Nederlands of in het Frans. Het poppentheater en museum is sinds vier decennia gesitueerd nabij de Grote Markt. Het theater bevindt zich op de bovenste verdiepingen van het gebouw, op het gelijkvloers is er een café. In het museum zijn oude poppen te zien, waaronder exemplaren uit de 19de eeuw.
  • +32 2 511 71 37

  • Bezoek de website

  • Stuur het bericht

  • routebeschrijving

    Rue du Marché aux Herbes - Entrée : Impasse Sainte Pétronille , 66 - 1000 Bruxelles

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]