TOP
Alliance Française Bruxelles-Europe

Alliance Française Bruxelles-Europe Frans heeft geen geheimen meer voor je

Website contact  Send message

De Alliance Française Bruxelles-Europe, Centre Européen de Langue Française, behoort tot een netwerk dat bestaat uit 830 instellingen in 135 landen op alle continenten. Het is al sinds 1945 aanwezig in Brussel, is een plaats van excellentie voor het onderwijzen van het Frans als vreemde taal en biedt het hele jaar door een breed scala aan cursussen.

 

De Alliance Française Bruxelles-Europe

De cursussen algemeen Frans zijn beschikbaar in verschillende lesroosters en dompelen de cursisten volledig onder tijdens speelse of thematische workshops zoals de oenologie, fonetica, de voorbereiding op de DELF- en DALF-diploma's, enz. Het cursusaanbod, dat strikt deel uitmaakt van het gemeenschappelijk Europees referentiekader voor talen, bevat formules à la carte, individueel of in kleine groepen.

Het onderwijsteam bestaat uit 65 hoog gekwalificeerde professoren en kan rekenen op een permanent opleidingsplan dat het up to date houdt wat betreft didactiek en nieuwe technologieën. De docenten zijn gespecialiseerd in Europees zaken-Frans. Ze hebben sinds 2004 met de financiële steun van de 'Organisation Internationale de la Francophonie' bijna 500 diplomaten opgeleid ontvangen.

Uniek in Brussel

De Alliance Française Bruxelles-Europe is het enige centrum in Brussel dat examens mag organiseren voor het bekomen van het Diplôme d'études en langue française (DELF), het Diplôme d'approfondissement en langue française (DALF) en deTest de connaissance du français (de TCF, gevalideerd door de Europese instellingen), officiële diploma's erkend door het Franse ministère de l'Éducation nationale.

De Alliance Française Bruxelles-Europe beschikt over een uitgebreid documentatiecentrum met meer dan 6000 Franstalige documenten (boeken, stripverhalen, cd's, dvd's, spellen, enz.), allemaal ter beschikking van de leerlingen en het onderwijzend personeel.

Als stichtend lid van EUNIC, een Consortium van Europese culturele instituten, opgericht in 1999, werkt de Alliance Française Bruxelles-Europe mee aan Europese multilaterale projecten op taalkundig en cultureel vlak. Dit laat het toe een doeltreffend antwoord te bieden op offerte-aanvragen en voorstellen, goede praktijken uit te wisselen en multidisciplinaire projecten op Europees niveau uit te bouwen.