TOP

100% Belgische supermarkt in Elsene

Rédaction BrusselsLife.be.

15 Feb 2016, 11:02 Last Updated: 04 Jul 2019, 11:07

Op dinsdag 17 mei 2016 opende in Elsene Belgomarkt de deuren, een 100% Belgische supermarkt. Het concept is erg eenvoudig: de keten tussen producent en consument moet korter, alleen lokale producten komen de winkel binnen!

100% Belgische supermarkt in Elsene
100% Belgische supermarkt in Elsene

Na drie maanden van voorbereiding opent Belgomarkt de deuren in de Dublinstraat 19 te Elsene, pal in de Matongé/Saint-Boniface-wijk. De op en top Belgische supermarkt heeft er zijn intrek genomen in een voormalige sportzaal van 435 m2 groot.  

Lokale producten

Op het eerste zicht doen de rekken denken aan een klassiek grootwarenhuis. Zo vind je er gewoon je groenten en fruit, pasta, wijn en onderhoudsproducten. Bananen of een ananas zal je hier echter niet vinden: Belgomarkt tracht de keten tussen product en consument zo kort mogelijk te maken en kiest daarom voluit voor producten van 100% Belgische makelij, of beter gezegd: « gekweekt, geproduceerd of volledig verwerkt in België ».  

 

Een 100% Brussels idee

Het plan om een « niet alledaagse » supermarkt te openen is ontsproten aan het brein van drie Brusselaars van amper dertig jaar. Twee jaar geleden besloten ze zich in het avontuur te storten. Ze zouden echter niet zomaar wat doen: “Alles moest in de goede volgorde gebeuren”, verduidelijkt Mélanie Mikiels, medeoprichtster van het project. “Eerst en vooral hadden we producenten nodig die met ons in zee wilden gaan”. Voorlopig werken zo’n 100 Belgische producenten – waarvan het merendeel uit het Brusselse – mee aan het project van Belgomarkt. Tegen eind juni hoopt de supermarkt 800 producten te kunnen aanbieden.

Openingsuren

De supermarkt is open van maandag tot zondag, van 9.00 uur tot 19.30 uur.

Eten Biowinkels Boerenmarkt Supermarkten