Na drie maanden van voorbereiding opent Belgomarkt de deuren in de Dublinstraat 19 te Elsene, pal in de Matongé/Saint-Boniface-wijk. De op en top Belgische supermarkt heeft er zijn intrek genomen in een voormalige sportzaal van 435 m2 groot.  

Lokale producten

Op het eerste zicht doen de rekken denken aan een klassiek grootwarenhuis. Zo vind je er gewoon je groenten en fruit, pasta, wijn en onderhoudsproducten. Bananen of een ananas zal je hier echter niet vinden: Belgomarkt tracht de keten tussen product en consument zo kort mogelijk te maken en kiest daarom voluit voor producten van 100% Belgische makelij, of beter gezegd: « gekweekt, geproduceerd of volledig verwerkt in België ».  

 

Een 100% Brussels idee

Het plan om een « niet alledaagse » supermarkt te openen is ontsproten aan het brein van drie Brusselaars van amper dertig jaar. Twee jaar geleden besloten ze zich in het avontuur te storten. Ze zouden echter niet zomaar wat doen: “Alles moest in de goede volgorde gebeuren”, verduidelijkt Mélanie Mikiels, medeoprichtster van het project. “Eerst en vooral hadden we producenten nodig die met ons in zee wilden gaan”. Voorlopig werken zo’n 100 Belgische producenten – waarvan het merendeel uit het Brusselse – mee aan het project van Belgomarkt. Tegen eind juni hoopt de supermarkt 800 producten te kunnen aanbieden.

Openingsuren

De supermarkt is open van maandag tot zondag, van 9.00 uur tot 19.30 uur.