100% Belgische supermarkt in Elsene

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 14 feb. 2016, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:40)
100% Belgische supermarkt in Elsene
Op dinsdag 17 mei 2016 opende in Elsene Belgomarkt de deuren, een 100% Belgische supermarkt. Het concept is erg eenvoudig: de keten tussen producent en consument moet korter, alleen lokale producten komen de winkel binnen!

Na drie maanden van voorbereiding opent Belgomarkt de deuren in de Dublinstraat 19 te Elsene, pal in de Matongé/Saint-Boniface-wijk. De op en top Belgische supermarkt heeft er zijn intrek genomen in een voormalige sportzaal van 435 m2 groot.  

Lokale producten

Op het eerste zicht doen de rekken denken aan een klassiek grootwarenhuis. Zo vind je er gewoon je groenten en fruit, pasta, wijn en onderhoudsproducten. Bananen of een ananas zal je hier echter niet vinden: Belgomarkt tracht de keten tussen product en consument zo kort mogelijk te maken en kiest daarom voluit voor producten van 100% Belgische makelij, of beter gezegd: « gekweekt, geproduceerd of volledig verwerkt in België ».  

 

Een 100% Brussels idee

Het plan om een « niet alledaagse » supermarkt te openen is ontsproten aan het brein van drie Brusselaars van amper dertig jaar. Twee jaar geleden besloten ze zich in het avontuur te storten. Ze zouden echter niet zomaar wat doen: “Alles moest in de goede volgorde gebeuren”, verduidelijkt Mélanie Mikiels, medeoprichtster van het project. “Eerst en vooral hadden we producenten nodig die met ons in zee wilden gaan”. Voorlopig werken zo’n 100 Belgische producenten – waarvan het merendeel uit het Brusselse – mee aan het project van Belgomarkt. Tegen eind juni hoopt de supermarkt 800 producten te kunnen aanbieden.

Openingsuren

De supermarkt is open van maandag tot zondag, van 9.00 uur tot 19.30 uur.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Place Poelaert, sur les marches du Palais de Justice

Place Poelaert, sur les marches du Palais de Justice

Palais de Justice 1000

Lees verder

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels, 02/538.51.49. Template.vat 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]