SHOPAHOLIC WAY OF LIFE 4 bijzondere shoplocaties in Brussel die je niet mag missen

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 11 mrt. 2020, 00:00 (Bijwerken: 11 mrt. 2020, 16:34)
4 bijzondere shoplocaties in Brussel die je niet mag missen
Iedereen weet dat er in Brussel fantastische buurtjes zijn om te feesten en te drinken, maar voor sommige mensen telt maar één ding: shoppen.

Oké, wat chocolade en een glaasje bubbels onderweg kunnen ook geen kwaad, maar shopaholics die voor het eerst in Brussel komen kunnen hun hart ophalen. Brussel bruist met couture, voordelige koopjes, en meer vintagewinkeltjes dan je kunt tellen. Om er zeker te zijn van dat je de beste designers en leukste winkels van Brussel bezoekt, zetten we vier shoplocaties voor je op een rijtje waar je verzekerd bent van een flinke portie retail therapie.

City 2

Centraal gelegen en makkekijk te voet bereikbaar is City 2 naartoe, een groot winkelcentrum waar je shoppingavontuur kan beginnen. In City 2 bevinden zich zo’n 100 winkels waar voor iedere smaak iets te vinden is. Het aanbod is gevarieerd, inclusief meerdere food courts, betaalbare kleding en accessoires, cadeauwinkels, en plekken waar je unieke souvenirs kunt vinden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par City 2 Brussels (@city2brussels) le

Een bezoek aan het winkelcentrum hoeft niet veel tijd te kosten, maar is het zeker waard om een indruk te krijgen van het Brusselse winkelaanbod. Je kunt ook een kijkje nemen in Docks Bruxsel, een nieuwer winkelcentrum met een even groot winkelaanbod en een bioscoop (ideaal als je partner een hekel aan shoppen heeft).

Louizalaan

Op zoek naar luxe winkels? Zoek niet verder. Aan de Louizalaan zitten zo’n beetje alle beroemde luxemerken van de wereld, zoals Louis Vuitton, Prada, Chanel, en nog veel meer stijlvolle boetiekjes die je aandacht verdienen. Hoewel het een lange straat is (zo’n 3km), bevinden de beste winkels zich tussen de haltes Louiza en Stefania en de boetiekjes rond Kastelein. Ook in de Baljuwstraat zijn een aantal unieke en bijzondere kledingzaken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Aura Salla (@aurasalla) le

Wil je alleen etalages kijken? Dan nog zal je volop genieten van de schitterende outfits en accessoires en de prachtige gebouwen. Of drink onderweg een heerlijke kop koffie terwijl je voorbijgangers bewondert en ziet hoe het leven eraan toegaat in het chique deel van Brussel. Tip: Toch niet gevonden wat je zocht? Probeer dan eens een personal shopping service uit en vind elegante outfits bij Zalon.

Zuidmarkt

Om de sfeer van het echte Brussel op te snuiven en koopjes te vinden, ga je op zondagmorgen naar deze gigantische straatmarkt (geopend van 07.00 tot 13.00). Snuffel eerst rustig rond, probeer iets te eten uit en ga dan pas over tot je aankoop! Wees er vroeg bij, want de leukste spullen zijn om halfeen weg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par ?????? ???????? (@leslie_pinheiro) le

Hier kuieren toeristen en Brusselaars door elkaar op zoek naar de bijzonderste vondsten. Het ontbreekt werkelijk aan niets: verrukkelijke kaas en chocolade, groente en fruit uit binnen- en buitenland, exotische kruiden en specerijen, kleurrijke bloemen en planten, bijzondere woonspulletjes, veel prachtig vervaardigde lederwaren en zelfs vintagekleding die je elders niet snel tegenkomt.

Brussels Vintage Market

Zoals de naam al aangeeft, is de Brussels Vintage Market de plek waar de serieuze shoppers zich onderscheiden van de rest. Je kunt op je gemak af en toe iets bekijken, maar ook op jacht gaan naar bijzondere vintage deals alsof je leven ervan afhangt. Op deze vlooienmarkt vind je niet alleen kleding en accessoires, maar ook boeken, vinyl, meubels, en heel veel lekkers te eten en te drinken om je op de been te houden.


Let op, deze fantastische markt wordt alleen op eerste zondag van de maand gehouden, dus hou daar bij het plannen rekening mee. Lukt dat niet, dan zijn er nog genoeg andere leuke vintagewinkels in Brussel om te ontdekken.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]