TOP

Vastgoed kopen acquisition

BrusselsLife Team. Makelaarskantoor

05 Jul 2012, 05:07 Last Updated: 06 Jan 2020, 12:01

Een vastgoed-eigendom kopen is een belangrijke gebeurtenis, daarom zijn er een paar formaliteiten waar men absoluut moet op letten.

"Gewoonlijk verloopt het kopen een vastgoed-eigendom in twee stadia. Om te beginnen moet er een privé-contract ondertekend worden, dat verkoopcompromis wordt genoemd. Dat vermeldt de belangrijkste elementen van de verkoop, zoals de prijs en de wijze van betaling, maar ook de rechten en verplichtingen van de verkoper en van de koper. Dit verkoopcontract volstaat echter niet volgens de wetgeving. Er is een notariële acte vereist. Dit is het tweede stadium van de verkoop. Dit gebeurt gewoonlijk binnen de vier maanden na het ondertekenen van de verkoopcompromis, en dit om belastingredenen. Zoals u kunt merken, houdt de verkoop van een vastgoed-eigendom, bepaalde belangrijke regels in.

Het akkoord

Nochtans blijkt, in de praktijk, een verkoop al definitief te zijn zodra de verkoper en de koper mondeling tot een akkoord zijn gekomen. Dit mag u vooral niet uit het oog verliezen wanneer u zou overgaan tot het kopen van een eigendom. Breng zeker geen bod uit zonder een specialist ter zake te consulteren, want het eenvoudige aanvaarden van uw bod voldoet in principe opdat de verkoop zou doorgaan! Het is dus van het grootste belang goed over het bod na te denken alvorens het aan de verkoper te kennen te geven en er, indien nodig, de voorwaarden waaraan voldaan moet zijn (bijvoorbeeld de toestemming van een bank voor een hypothecaire lening) bij te hebben vermeld."

Makelaarskantoor Makelaarskantoor