Al uw caddies om het bewustzijn van de productie van afval te verhogen!

Geschreven door Chloé Hennicken - 05 apr. 2018, 15:58 (Bijwerken: 27 apr. 2018, 13:07)
Al uw caddies om het bewustzijn van de productie van afval te verhogen!
Aanstaande zaterdag 7 april neem je deel aan "Plastic Attack Belgium" op AD Delhaize Boulevard Anspach.

De groep "Plastic Attack Belgium" staat aan de basis van deze eerste Belgische beweging: aanstaande zaterdag 7 april, op de AD Delhaize Boulevard Anspach, zullen activisten zich ontdoen van alle plastic verpakkingen in hun winkelwagen.
 

Na Brussel is het de beurt aan Gent, Antwerpen, Leuven en Mechelen zich te onderwerpen aan dit fenomeen burger van Britse activisten. In andere landen van de wereld zijn soortgelijke acties ook gepland.
 

De actie werd eind maart gestart door 25 klanten van een supermarkt in Bristol, in het zuidwesten van Engeland. Nadat ze boodschappen hadden gedaan, haalden ze alle gekochte producten uit hun verpakking. Hun doel: de aandacht vestigen op de hoeveelheid geproduceerd plastic afval.
 

De regulering van plastic is in België geavanceerder dan in sommige buurlanden met het oog op de goedkeuring van een wet in 2016 in Wallonië en in 2017 in Brussel. Het verbiedt plastic zakken voor eenmalig gebruik in winkels. In Vlaanderen is hierover nog geen overeenstemming bereikt.
 

Volgens "Plastic Attack Belgium" in België is het meeste plastic verbrand. Dit betekent dat er een aanzienlijke hoeveelheid CO2 in de lucht wordt verspreid, wat het broeikaseffect verder versnelt.
 

Volgens een onderzoek uit de VS van 2017 is kunststof het derde meest door de mens gemaakte materiaal achter cement en staal. Sinds de jaren 1950 is al meer dan 8 miljard ton plastic geproduceerd. Dientengevolge, is de enorme afvalproductie geconcentreerd in een drijvend plastic continent in het midden van de Stille Oceaan, waar 80.000 ton afval een oppervlakte van 1.6 miljoen km² bezet.
 

Voor onze planeet en om te proberen een betere toekomst voor toekomstige generaties veilig te stellen, moeten we actie ondernemen. Zelfs op kleine schaal is elk burgerinitiatief belangrijk en kan het een impact hebben op de wereld.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]