Het Zoniënwoud

Geschreven door BrusselsLife Team - 18 nov. 2009, 00:00 (Bijwerken: 28 mei 2013, 06:55)
Het Zoniënwoud
Doe uw laarzen aan, neem uw jas en breng de namiddag door in de volle natuur in het Zoniënwoud, op twee stappen van Brussel. In dit Brabantse verlengstuk van het Ter Kamerenbos kunt u terecht voor tal van activiteiten.

De "Long van Brussel" vormt een gordel rond het zuidoosten van het Gewest. Een derde van de 4.000 hectare van het gebied ligt op zijn grondgebied, de rest in de Vlaamse of Waalse regio. Dit uitgestrekte groen is het toneel van talrijke activiteiten.

Groene gordel van de hoofdstad

Het Zoniënwoud, de groene gordel van de hoofdstad, is door de eeuwen heen uitgegroeid tot het grote beukenbos dat we vandaag kennen. Vanaf 1785 werden, om aan de groeiende vraag naar hout te voldoen, beuken geplant op honderden hectares. Vandaag zijn er nog heel veel bomen die voor schaduw zorgen als u in dis bos wandelt. Met of zonder gids, er zijn verschillende wandelingen mogelijk op de wegen van het bos, bijvoorbeeld de Ganzepootvijver wandeling. Dat is een wandeling van meer dan acht kilometer die vertrekt aan de parkeerplaats van Groenendael. Er zijn meer dan 14 wandelroutes uitgestippeld op de kaart IGN van Zoniënwoud.

Korte wandelingen

Een tochtje door het Zoniënwoud kan niet alleen te voet, maar ook met de fiets en zelfs te paard. In heel het bos kunnen fietsers rijden op de wegen die open staan voor gemotoriseerd verkeer en op de fietspaden. De drie regio’s stellen evrschillende fietsroutes voor door het bos. Paardrijden door het Zoniënwoud geeft u een ander zicht op het bos. Het is een goede manier om de natuur te observeren en te luisteren naar de vogels zonder ze te storen. Dat is waarschijnlijk de reden waarom er in de gordel rond het Zoniënwoud ongeveer twintig maneges zijn die tal van activiteiten aanbieden, van initiatie tot de grote wandeling. Behalve voor deze traditionele activiteiten, kunt u ook in het Zoniënwoud ook terecht voor nordic walking, jogging of vissen in de vijvers van het Rood Klooster in Oudergem. U ziet, de groene long van de hoofdstad is een enorm reservoir van activiteiten. Ursula Piller

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]