Belgische bieren: hoe er zich in terug vinden?
![Belgische bieren: hoe er zich in terug vinden?](https://www.brusselslife.be/images/no-cover-image.jpg)
Lage gisting
De eerste groep, het bier met lage gisting, dateert van 1840, en wordt gewoonlijk « Pils » genoemd, of blond bier. Omdat dit bier niet zwaar is en heel fris, is het enorm populair en is het met haar 90 % van de wereldproductie het meest gedronken bier.
Hoge gisting
Meer verbonden met de Belgische tradities, hebben de bieren met hoge gisting (ook « degustatiebieren» genoemd) over het algemeen een hoger alcoholgehalte dan de « Pils ». In deze groep onderscheidt men de donkere bieren, de Trappisten, de Sterke Blonden en de Regionale Bieren. Met een lager alcoholgehalte, sluiten de seizoenbieren en de « Blanches » de lange rij af van deze tweede groep.
Spontane gisting
De derde groep tenslotte, de bieren met spontane gisting is nauw verbonden aan Brussel en haar omstreken.
![Deel het](https://www.brusselslife.be/images/place-holder.png)
Vond je dit artikel leuk?
Deel het