Belgische bieren: hoe er zich in terug vinden?

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 21 apr. 2008, 00:00 (Bijwerken: 29 aug. 2017, 12:28)
Belgische bieren: hoe er zich in terug vinden?
Iedereen weet dat België een land van bieren is. Met meer dan 450 soorten van dit drankje, gebrouwen op basis van hop, zou het hoofd voor minder beginnen tollen... bovendien kan bier zelfs gebruikt worden in meerdere keukenrecepten. Al de biersoorten kunnen eigenlijk opgedeeld worden in drie grote groepen.

Lage gisting

De eerste groep, het bier met lage gisting, dateert van 1840, en wordt gewoonlijk « Pils » genoemd, of blond bier. Omdat dit bier niet zwaar is en heel fris, is het enorm populair en is het met haar 90 % van de wereldproductie het meest gedronken bier.

Hoge gisting

Meer verbonden met de Belgische tradities, hebben de bieren met hoge gisting (ook « degustatiebieren» genoemd) over het algemeen een hoger alcoholgehalte dan de « Pils ». In deze groep onderscheidt men de donkere bieren, de Trappisten, de Sterke Blonden en de Regionale Bieren. Met een lager alcoholgehalte, sluiten de seizoenbieren en de « Blanches » de lange rij af van deze tweede groep.

Spontane gisting

De derde groep tenslotte, de bieren met spontane gisting is nauw verbonden aan Brussel en haar omstreken.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]