TOP

Belgische bieren: hoe er zich in terug vinden?

Belgische bieren: hoe er zich in terug vinden?

Iedereen weet dat België een land van bieren is. Met meer dan 450 soorten van dit drankje, gebrouwen op basis van hop, zou het hoofd voor minder beginnen tollen... bovendien kan bier zelfs gebruikt worden in meerdere keukenrecepten. Al de biersoorten kunnen eigenlijk opgedeeld worden in drie grote groepen.

Lage gisting

De eerste groep, het bier met lage gisting, dateert van 1840, en wordt gewoonlijk « Pils » genoemd, of blond bier. Omdat dit bier niet zwaar is en heel fris, is het enorm populair en is het met haar 90 % van de wereldproductie het meest gedronken bier.

Hoge gisting

Meer verbonden met de Belgische tradities, hebben de bieren met hoge gisting (ook « degustatiebieren» genoemd) over het algemeen een hoger alcoholgehalte dan de « Pils ». In deze groep onderscheidt men de donkere bieren, de Trappisten, de Sterke Blonden en de Regionale Bieren. Met een lager alcoholgehalte, sluiten de seizoenbieren en de « Blanches » de lange rij af van deze tweede groep.

Spontane gisting

De derde groep tenslotte, de bieren met spontane gisting is nauw verbonden aan Brussel en haar omstreken.

Show more
Eten Eten