Belgitude in het museum. BELvue Museum voor een België rijk aan geschiedenis !

Geschreven door Brusselslife Rédaction - (Bijwerken: 17 nov. 2023, 08:09)
BELvue Museum voor een België rijk aan geschiedenis !
Er zijn veel culturele uitstapjes in België en zij vormen een vrijetijdsbesteding die door iedereen wordt gewaardeerd en voor iedereen toegankelijk is.

Als u behoefte heeft aan Belgitude, ga dan naar het BELvue museum.

Leren over de geschiedenis is belangrijk om de wereld waarin we leven te begrijpen, daarom bieden wij u een onvergetelijk bezoek aan het BELvue Museum, liefde op het eerste gezicht gegarandeerd!

 

 

Als u niet weet wat u moet doen, als u geen inspiratie hebt voor een groeps- of gezinsactiviteit, is het BELvue Museum de ideale plaats om uw dag aangenaam te maken.

 


Wat is de BELvue ? 


Het BELvue Museum is een museum over België en zijn geschiedenis. Het is een uitgebreid museum dat ons land vanaf zijn ontstaan tot op heden in detail beschrijft. U zult de evolutie van onze beschaving zien en de rijkdommen die zij heeft gebracht. Als u geïnteresseerd bent in het behoud van ons cultureel erfgoed, moet u naar het museum gaan, want de covid dwong dit soort etablissementen voor lange tijd hun deuren te sluiten. Er zijn veel economische verliezen geconstateerd. U kunt een hoofdrolspeler zijn in de heropleving van dit vakgebied. Het BELvue Museum is een project van de Baudoin-stichting en heeft als voornaamste taak het behoud van ons cultureel erfgoed. 

 


Een museum op het kruispunt van het stadscentrum 


U kunt ook het stadscentrum van Brussel bewonderen, want het museum ligt er niet ver vandaan. Het Koninklijk Paleis, de Beurs, winkelen, culturele relikwieën, alles is op loopafstand van dit conservatorium. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het zoeken naar iets anders om te doen, u weet wat u voor of na uw bezoek moet doen.


Het Belvue Museum en het Coudenberg Paleis voor een maximum aan activiteiten


Ter plaatse biedt het BELvue museum u een waaier van dingen om te bezoeken, permanente of tijdelijke tentoonstellingen afhankelijk van de periode waarin u het museum bezoekt, ateliers, financiële mysteries, een winkel, een binnen- of buitenrestaurant, alles is aanwezig. U begrijpt dus dat er veel voordelen zijn, bijvoorbeeld voor het restaurant als het mooi weer is kunt u buiten eten en genieten van de zon, als het weer niet goed is, geen probleem u eet binnen om niet nat te worden. De workshops bieden ook diverse interessante activiteiten, zoals de workshop "Ik ben de minister! "die kinderen onder begeleiding van volwassenen de mogelijkheid biedt om voor de duur van het bezoek aan het museum in de huid van een minister te kruipen door verschillende opdrachten uit te voeren om deze activiteit tot een goed einde te brengen. Als u er niet genoeg van kunt krijgen, moet u weten dat dit museum ook een zaalverhuurservice biedt, zodat u uw verjaardagsfeestje of een vergadering tussen collega's kunt organiseren. Aangezien het museum vroeger een luxehotel was, zijn de kamers weelderig en adembenemend. Er zijn ook nachtelijke evenementen om u te verbazen. Het conservatorium heeft ook een grote tuin, de BELvue-tuin. Ten slotte kunt u ook het Coudenbergpaleis bezichtigen, een ondergrondse rondleiding door de overblijfselen van het paleis van Karel V. De hoofdingang van deze rondleiding is via het BELvue. 

 


Een plaats die gratis bezoeken aanbiedt 


Wat de prijzen betreft, betaalt u 10 euro per volwassene om ofwel het museum ofwel het Coudenbergpaleis te kiezen, om de twee te combineren betaalt u slechts 18 euro. 18- tot 25-jarigen betalen slechts 5 euro om een van de twee plaatsen te bezoeken, terwijl het bedrag om de twee te combineren 8 euro bedraagt. Een andere informatie waar u blij van zult worden is dat het bezoek gratis is voor jongeren onder de 18 jaar, leraren en alle anderen op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur. Je hoeft dus niet eens te betalen om van deze activiteit te genieten als je op het juiste moment gaat. 

 

 

U ziet, jong en oud zijn perfect geschikt voor een bezoek aan BELvue.  

 

 

Het BELvue museum is een must-see, alleen al om te zien hoe indrukwekkend de Belgische geschiedenis is. Aarzel niet om uw tickets te betalen voor een bezoek aan deze adembenemende site.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]