Blütcher : longboard club

Individuelesporten
Geschreven door BrusselsLife Team - 19 dec. 2011, 00:00 (Bijwerken: 26 feb. 2018, 15:17)
Blütcher : longboard club
Wie zijn die niet-geïdentificeerde individuen die zich met alle gemak verplaatsen op de esplanade van het Europees Parlement als u uw kantoor verlaat? We hebben hen ontmoet voor u... De Blütcher Longboard Club brengt de Belgische longboarders samen en organiseert tal van events, freerides, en veel meer!

Longboard

Wij vermoedden het al, longboarden is een variant van skate in het lang. Maar dat niet alleen! De grootte verandert en dus ook de uitvoering. Met dit board zijn verschillende soorten activiteiten mogelijk: - De 'downhill' waar het afdalen bestaat uit het rijden op lange hellingen. Bij een downhill kan men snelheden tot 100 km/u bereiken. Om veilig te rijden zijn een helm en andere bescherming geen luxe. - De 'cruising' of de wandeling, om rustig te beginnen. Cruising is ook mogelijk met een board met normale afmetingen, maar met een longboard is het aangenamer en gaat het sneller. De echte adepten hebben er een afzonderlijke discipline van gemaakt en doen het in de straten, gewoon voor het plezier. Laat u glijden van thuis naar uw werk, een economische, ecologische en prettige manier van verplaatsen! - De 'slalom', hier gaat het om rijden op een parcours met obstakels. - De 'carving' wordt over het algemeen uitgevoerd op matige hellingen. Het is een manier van skaten in scherpe bochten. Deze bewegingen zijn vergelijkbaar met die van snowboarden. Elk van deze activiteiten vereist een specifieke instelling van het board. De afmeting, het type wielen en assen kan variëren voor betere prestaties en meer skatecomfort.

Blütcher

Alles begon met een evenement van het meest onwaarschijnlijke... Bij gebrek aan echte wedstrijden in België waren de longboarders tevreden met wat hen geboden werd. Het was naar aanleiding van een zeepkistenrace (ja, ja) dat de longboardadepten zich begonnen te groeperen. Na enkele free rides samen beslisten ze in 2004 om de Blütcher longboard Clüb op te richten om hun gemeenschappelijke passie te bevorderen. De naam 'Blütcher' komt van een plaats die de oprichters heel vaak bezochten: de rue Blücher in Waterloo. Vandaag de dag ontwikkelt de club meerdere activiteiten. Enerzijds zijn er tal van internationale events en events bij ons, zoals bijvoorbeeld Wallonhill. Anderzijds stelt de club de productie voor van een board 100% made in Belgium. Met Denis Meyer aan de tekentafel is elk board uniek. De tekening, geprint op stof, wordt geplakt met een procedé dat slijtage bijna onmogelijk maakt. Volg al de nieuwtjes en events op de website van Blütcher! Kriss Gutierrez Cuervo

Leuk of niet?

Uw leuke café? Les Fontaines in Sint-Pieters Uw leuke plaats om een avondje door te brengen? Luxemburgplein om te gaan rijden. Uw leuke plaats voor een toffe zondag? Het Ter Kamerenbos omdat het gesloten is voor het verkeer. Uw leuke plaats om uw culturele kennis van de hoofdstad aan te scherpen? Facebook om op de hoogte te blijven van de nieuwste expos. Als u met een buitenlandse vriend Brussel zou bezoeken, waar neemt u hem/haar eerst en vooral mee naartoe? Naar de Marollen omdat die wijk sympathieke plaatsjes herbergt waar artiesten kunnen tentoonstellen. Wat is het leukst aan Brussel? Het is een kleine stad waar iedereen elkaar kent, de mensen zijn er open. Wat is echt niet leuk in Brussel? De MIVB. Is dit een leuk idee of niet? - Een drijvend zwembad op het kanaal? Dat zou echt walgelijk zijn! - Een rookverbod in restaurants en bars? Helemaal akkoord. - Verbod op frietkoten? Dat zou ook vreselijk zijn!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]