Het feest van het licht Bright Brussels, het festival dat Brussel zal opwarmen:

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 03 feb. 2022, 00:00 (Bijwerken: 09 mrt. 2022, 16:11)
Bright Brussels, het festival dat Brussel zal opwarmen:
U bent de kou en het slechte weer beu, er is geen licht buiten door de winter, Bright Brussels komt van 10 tot 13 februari om onze hoofdstad te verlichten en uw harten te verwarmen. 

Als het weer je niet aanstaat, is het festival er om je op te warmen.

Bright Brussels, het festival dat Brussel zal opwarmen:

 

 

U weet dat de winter demotiverend werkt en mensen minder geneigd maakt om naar buiten te gaan. Het zou dus een mooie gelegenheid zijn om naar Bright Brussels te gaan en een avondje uit te gaan zonder de bijbehorende kou dankzij de lichtjes die u warm zullen houden. U zult er allerlei artistieke werken zien met gebruik van licht om u te verblinden en dit alles gratis. Het is ook een gelegenheid om Brussel te ontdekken als u het niet zo goed kent, of om het op een andere manier te herontdekken voor alle vaste gasten van de stad. Bovendien is dit festival gemakkelijk toegankelijk en goed gelegen, zodat u zelfs kunt eten terwijl u ervan geniet. Het festival loopt van 10 tot en met 13 februari, elke avond van 19.00 tot 23.00 uur. De locatie is echt origineel, aangezien het festival zal worden verdeeld in 3 te volgen routes. De eerste route loopt door de Koninklijke wijk en is ongeveer 1 km lang, waar u 8 lichtinstallaties kunt bewonderen. Dan is er de Europaroute in de Europese wijk, die ongeveer 1,5 km lang is, met 8 prachtige lichtinstallaties om te ontdekken.  De laatste route bevindt zich in Flagey en is langer dan de twee vorige. U zult 2 km moeten lopen om het einde te zien, terwijl u deze keer wordt verblind door 7 lichtinstallaties. Maar dat is nog niet alles, gezien de Brusselse Bright hebben sommige musea besloten nachtbezoeken te organiseren om ons weelderige Brusselse erfgoed te ontdekken of te herontdekken. Deze bezoeken kunnen al dan niet onder leiding van een gids plaatsvinden, afhankelijk van uw wensen. De verschillende musea die deze nachtelijke bezoeken organiseren zijn: het KBR Museum voor de avond van 11 februari en het BELvue Museum van 10/02 tot 14/02, beide gelegen aan de Koninklijke Route. De musea op de Europese route die u met plezier zullen ontvangen zijn het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis (Arcades du Cinquantenaire) van 10/02 tot 12/02 en het Museum voor Kunst en Geschiedenis met de tentoonstelling "Before Time Began" van 10/02 tot 13/02. Tenslotte biedt de Flagey-route u op 10 februari tot 22 uur het nachtelijke evenement van het CIVA-museum. U kunt deze bezoeken combineren met de Brussel Bright voor een nog leukere en gedenkwaardigere avond. De installaties zijn zeer gevarieerd, aangezien zij zijn ontwikkeld door verschillende kunstenaars, elk met hun eigen artistieke flair. Er is voor elk wat wils, van felgekleurde ronde totems tot een lichtgevende slang met een abstracte esthetiek, bijvoorbeeld. De grote kracht van het festival is dan ook zijn originaliteit.

 

 

Een ander zeer belangrijk gegeven is dat het Covid Safe Ticket uiteraard zal gelden voor de toegang tot alle binnenlocaties (werken en musea). Voorts zij erop gewezen dat de belemmeringsmaatregelen gedurende de rest van het evenement van toepassing zullen blijven. Tenslotte is het dragen van een masker op de verschillende routes verplicht.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Brussels Bright: https://bright.brussels/fr.  

 

Je hebt geen excuus om dit festival te missen, ga en je zult er geen seconde spijt van hebben.

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels, 02/538.51.49. Template.vat 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]