TOP
Advertisement

WAF WAF Brussel, een stad geschikt voor honden

Brusselslife Rédaction . Huisdieren

14 Jun 2021, 12:06 Last Updated: 14 Jun 2021, 13:06

België is, net als de rest van Europa, een land van dierenliefhebbers. Alle steden in België zijn diervriendelijk, en Brussel zeker ook.

Brussel, een stad geschikt voor honden
Brussel, een stad geschikt voor honden

België is, net als de rest van Europa, een land van dierenliefhebbers. Alle steden in België zijn diervriendelijk, en Brussel zeker ook. Er zijn veel restaurants en cafés met enorme terrassen door de hele stad. Wanneer je de mogelijkheid hebt om gewoon op het terras te zitten, ligt dit natuurlijk het meest voor de hand. In veel restaurants in Brussel mag je echter zelfs een braaf hondje mee naar binnen nemen. U kunt er natuurlijk het beste om vragen voordat u binnenkomt.

 

Gebieden zonder leiband


Welke plaatsen zijn geschikt voor honden in Brussel? Natuurlijk denken we eerst aan de parken. Zijn honden toegestaan ​​in de parken in Brussel? In Brussel zijn er veel parken, of delen van parken, waar honden zijn toegestaan, zoals het Elisabethpark, het Lakenpark, het Zoniënwoud en het Woluwepark. In Brussel bent u, zoals overal in België, verplicht uw hond aan de lijn te houden.

Er zijn echter bepaalde gebieden waar een lijn niet verplicht is, de zogenaamde losloopgebieden in Brussel. Losloopgebieden zijn afgebakende gebieden in groene ruimten zoals parken of bossen waar een hond los mag lopen. Dit betekent natuurlijk niet dat uw hond kan doen wat hij wil, u bent nog steeds verantwoordelijk voor uw hond en moet hem te allen tijde onder controle houden.

In de gemeente Jette zijn veel van dit soort vrije zones. Aan de oostkant van het "Bois de Dieleghem" zijn twee grote erkende weilanden aangelegd waar honden zonder leiband welkom zijn. Ze kunnen ook een ander 300 meter lang gebied in het Jeugdpark bezoeken en Liebrecht Park nodigt ook honden uit om plezier te hebben. Lees ons artikel "Waar kunt u uw hond uitlaten in Brussel?" voor meer informatie over het uitlaten van uw hond in Brussel.

Hondentoilet


Brussel werkt hard aan de bouw van hondentoiletten en ruimtes waar honden kunnen "poepen". Honden mogen hun uitwerpselen niet meer achterlaten op de openbare weg in Brussel, maar kunnen hun behoefte doen op de daarvoor voorziene plaatsen: de hondentoiletten. Hondenbezitters zijn verplicht om bij ontlasting op de openbare weg altijd minimaal één zichtbare zak aan de lijn te hangen om uitwerpselen op te vangen.

 

Dierenapotheken


Een op de tien Brusselaars heeft een hond, daarom is de stad hem gunstig gezind. In Brussel heb je ook verschillende apotheken en dierenapotheken waar je indien nodig dag en nacht medicijnen voor je dier kan kopen. Daarnaast kun je in België ook gemakkelijk online diergeneesmiddelen kopen. Vaccinatie van honden en katten is in België niet verplicht, tenzij je op vakantie gaat of als je naar het buitenland verhuist. Honden die overnachten in een hondenhotel dienen gevaccineerd te worden.

Huisdieren