Brussel per boek

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 02 dec. 2009, 00:00 (Bijwerken: 08 apr. 2014, 11:48)
Brussel per boek
U bent gepassioneerd door lezen, maar weet niet altijd waar uw geliefde werken te vinden Brussel? BrusselsLife inventariseerde voor u de plaatsen in de hoofdstad waar u uw dorst naar literatuur kunt lessen. Hier vindt u het boek van uw dromen!

Algemene boekenhandels

Bij Filigranes vergeet u al snel de klassieke boekhandel om voor 100% te genieten van deze plek: signeersessie, concert op de prachtige vleugel, een snelle sandwich terwijl u de krant leest, een heerlijke muntthee terwijl u de erste bladzijden leest van de roman die u overweegt te kopen. En u kunt er zelfs genieten op zondag! De winkels van Libris Agora willen vooral aan de smaak van de lezer voldoen en hen zo de liefde voor lezen doorgeven. Voeg daar nog een verrassend en relevant aanbod boeken in alle genres aan toe, en het is perfect. Steeds zijn er meer dan honderdduizend referenties beschikbaar Liefhebbers van mooie brieven moeten zeker eens langsgaan bij Quartier Latin waar ze de grote keuze aan klassieke literatuur, drama en poëzie zeker zullen waarderen.

De grootste retailer van boeken in Europa moeten we niet meer voorstellen: Fnac is uiteraard ook in Brussel aanwezig. Afspraak met deze mastodont op de bovenste verdieping van City 2. In Ukkel is er La Cigogne, dat een beetje van alles biedt in alle thema's: romans, de laatste nieuwigheden, jeugd, kunstboeken en menswetenschappen. In de prachtige omgeving van de Sint-Hubertusgalerijen vindt u Tropismes een mezzanine met een indrukwekkend plafond heet u welkom met planken vol boeken die u onderdompelen in de sfeer van de eeuwenoude bibliotheken uit de vorige eeuw.

Opgericht in 1923 onder auspiciën van de familie Lebrun,biedt UOPC de traditionele diensten van een boekhandel met een uitgebreide keuze aan schoolboeken en religieuze boeken. En als u liever niet naar Brussel gaat, kunt u terecht bij Calligrammes, al dertig jaar gelegen in het centrum van Waver. Het is er leuk rondwandelen, dromen en discussiëren tussen de literaire blockbusters en de leuke ontdekkingen van het huis.

In een boekhandel, gaat de tijd niet voorbij

De Standaard Boekhandel is misschien wel de ultieme referentie van de Vlamingen. De grootste Engelstalige Belgische boekhandel is Waterstone's , perfect voor de leraar Engels die er terecht kan voor cursussen, leermethoden, maar ook voor Engelstalige romans en actuele werken. Om verder te gaan in het Engels en ook in Brussel: Sterling Books beschikt over meer dan 40.000 titels die actueel zijn op de Amerikaanse en de Engelse markt VS. Elementair, mijn beste Watson.
Het internationale literatuurhuis in Brussel is uiteraard Passa Porta , brieven zijn er het hart. Liefhebbers van literatuur en auteurs ontmoeten er elkaar, een ruimte waar de banden tussen Nederlandstalige, Franstalige en andere literatuur worden aangesterkt, een echt uitwisselingslaboratorium voor literatuur op internationaal niveau. Vlakbij het Justitieplein in Brussel is er een boekhandel die verrast door de verscheidenheid van boeken en door de kleurrijke decoratie gemaakt van vliegers, prenten en beeldjes uit China. Dompel uzelf onder in het Chinese universum van La Grande Muraille en laat u verrassen door deze Aziatische sfeer. Als Spanje uw hart sneller doet slaan, ga dan snel naar Punto y Coma. U vindt in deze boekhandel, gerund door een echte Spanjaard, werken van Spaanse auteurs maar ook vertaalde werken van andere auteurs en heel veel films.

De Boekhandel Gutenberg , eerste Duitstalige boekhandel in Brussel sinds 1891, biedt een uitgebreid gamma van de Teutoonse uitgeverij. Piola.libri is er voor wie de Italiaanse cultuur wilt ontdekken op een literaire en culinaire manier. Op het menu: boeken in verschillende genres en van Italiaanse auteurs in de originele versie en verfijnde voedingswaren, ideaal voor de lunch of het aperitief 's avonds. Er wacht u een vredige sfeer wacht u in de Librairie Polonaise van Sint-Gillis, waar u de grootste klassiekers uit de Slavische literatuur vindt.

Atypische boekhandels

Woorden die alleen worden gelezen, in stilte of die u fluistert in het oor van uw partner, kunnen soms het lichaam en de geest aanmoedigen. Verhalen van geheime nissen, verboden libertijnse en sensuele ontmoetingen, de boekenhoek van Lady Paname is een uitnodiging tot plezier en tot liefdevolle gulzigheid. In uw stoutste dromen heeft u zich nog geen plaats durven voorstellen waar voedsel en literatuur zo goed samengaan. Cook and Book deed het voor u! Dit concept boekhandel - restaurant bestaat al sinds 2006 en omvat verschillende werelden: "klassieke" boekhandel, restaurant, "muzikale" boekhandel en zelfs een verdieping voor de kinderen. In een setting van Philippe Starck Taschen stelt Taschen u zijn beroemde collecties voor in de buurt van de Zavel. Kost wat kost te bewonderen!

Kinderen zijn de eregast bij Amstramgram. U kunt er al meer dan 30 jaar terecht voor alles wat nodig is om de kleuren, te creëren, te verbeelden, in het kort om de verbeelding in jong en oud los te laten... Een reis in gedachten of wilt u een mooi boek met de kleuren van de wereld? L'Anticyclone des Açores doet een warme wind waaien over Brussel: reisgidsen blies, weg- en wandelkaarten, kunstboeken over beschavingen,... Dit is de schatkamer van Ali Baba, gewijd aan zijn reizen en ontdekkingen! Edwige Schilling

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]