TOP
Librairie UOPC

Librairie UOPC De oudste Brusselse librairie voor liefhebbers van geschiedenis

Website contact  Send message

De UOPC is opgericht in 1924 en is daarmee de oudste boekhandel in Brussel. Het is al bijna een eeuw lang een kruispunt van cultuur en gezellige ontmoetingen. Historisch gespecialiseerd in filosofie en religie, biedt de boekhandel nu veel meer dan deze twee gebieden: u kunt er een breed scala aan algemene of wetenschappelijke literatuur ontdekken, maar ook veel over toerisme of welzijn,...

Kinderen zullen blij zijn, dankzij een uitgebreide verzameling boeken en stripboeken voor de jeugd. Onlangs heeft het UOPC ook zijn verzameling bordspellen verrijkt, die kunnen worden uitgeprobeerd op speciale avonden, waarbij het ontmoeten en goed humeur voorop staan.

Boekspecialisten begeleiden u en geven u raad

De UOPC deelt graag zijn passie voor het boek. Als u niet precies weet wat uw volgende boek zal zijn, zullen de counselors u zo goed mogelijk door de uitgebreide collectie van de bibliotheek gidsen. Zij zullen naar u toekomen om u te helpen vinden wat u zoekt of wat u inspireert.

Ontdek auteurs middels lezingen

De UOPC-boekhandel heeft een conferentie/ontmoetingsruimte, die plaats biedt aan meer dan 100 mensen. Meerdere malen per maand organiseert de boekhandel ontmoetingen met auteurs, die nieuwe Belgische en internationale literatuur produceren. Een uitstekende manier om de nieuwe boeken van de gasten te ontdekken en de onderwerpen te bespreken die ze behandelen, meestal gerelateerd aan actuele sociale kwesties. Het UOPC biedt ook ondersteuning voor diegenen die vergaderingen en symposia op andere locaties willen organiseren.

Diverse activiteiten

De grote zaal staat de hele maand december ter beschikking van een grote kerstmarkt, in het teken van solidariteit: Wit-Russische nonnen bieden er een grote keuze aan lokale ambachtskunst. De winst gaat volledig naar de verschillende weeshuizen die ze beheren. Geschenkideeën die velen zullen plezieren!

Vele nieuwe spellen, om ‘s avonds te testen

Zoals u nu wel heeft begrepen, is de UOPC veel meer dan alleen een boekhandel! Goed advies en gezelligheid zit hen in het bloed. De vernieuwde interesse in het bordspel maakt deel uit van deze zin in gedeelde momenten, die wij u bieden. U vindt de beste bordspellen in de schappen en die kunnen worden getest tijdens gezellige avonden, waarbij ontmoeting en dialoog voorop staan.