Brussel per fiets

Geschreven door BrusselsLife Team - 23 aug. 2005, 00:00 (Bijwerken: 17 mrt. 2016, 11:20)
Brussel per fiets
In Brussel zijn er duizend en één manieren om met de fiets te rijden. Sommigen gebruiken hem om zich naar hun werk te begeven. Anderen fietsen enkel op zondag om zich te ontspannen. Nachtuilen zijn dan weer blij met de fiets uit te kunnen gaan wanneer er geen openbaar vervoer meer voorhanden is...

Velen klagen er nochtans over dat het niet eenvoudig is om in Brussel te fietsen. Ze zeggen dat er veel te weinig fietspaden zijn, dat het dikwijls slecht weer is én natuurlijk, dat er te veel heuvels zijn in onze hoofdstad. Langs de ene kant hebben ze gelijk maar ook een beetje ongelijk. Wat de aanleg van fietspaden betreft, is het waar dat er meer inspanningen zouden kunnen geleverd worden, maar men mag toch ook niet onderkennen dat er al veel inspanningen werden gedaan. Wat het weer betreft, zullen vele fietsers uiteindelijk toegeven dat het echt niet zoveel regent en het heuvelachtig landschap, ok, er zijn veel heuvels, maar bon, we zijn toch ook niet in de Ardennen.

Laat ons dus vertrekken!

Spring op uw fiets, aangezien hij zo geduldig op u wacht in uw garage. Maak hem klaar en laat hem de wereld zien. Indien het nog nodig is u te overtuigen, lees dan aandachtig de volgende pagina's. U zult snel verstaan dat de fiets echt welkom is in Brussel.

Clichés

Fietsen is ouderwets! Te vermoeiend! Een ware zelfmoord! Fietsers zijn gevaarlijk in het verkeer! Er zijn niet genoeg fietspaden! Wanneer ik mijn fiets parkeer wordt hij gestolen! Het regent zonder ophouden! Ziehier enkele clichés die wij de wereld willen uit helpen! Ontdek hoe BrusselsLife.be deze clichés weerlegt door hierop te klikken..

Speciaal voor de fiets

Zoals we u al zeiden, doen de openbare machten wel degelijk iets om het gebruik van de fiets in Brussel te stimuleren. Ziehier enkele projecten die ze gerealiseerd hebben, op een discrete manier of soms met luid tamtam in de pers. De fietsroutes Het Brusselse gewest heeft een reeks fietsroutes in het leven geroepen om het leven van fietsers aangenamer te maken. Deze paden gaan langs grote wegen die dan over speciale fietspaden beschikken, of langs kalme wegen waar weinig verkeer is. Villo: Dankzij een abonnement of een kredietkaart kunt u 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 een fiets huren aan een stelplaats, waarvan men er elke 300 meter één vindt in de stad. Het voordeel hiervan is dat men een fiets kan nemen aan één stelplaats en hem weer achterlaten aan een andere stelplaats. Een heel praktisch systeem dat binnenkort over de 19 gemeenten uitgebreid zal worden. De fiets en de tram of de fiets en de trein:In Brussel is het mogelijk, wel onder bepaalde voorwaarden, om uw fiets mee te nemen in de metro of in de tram. Het Gewest heeft trouwens ook in elk metrostation plaatsen voorzien waar men zijn fiets kan vastmaken. Vlakbij de treinstations vindt men tegenwoordig hetzelfde. Zo heeft de NMBS niet lang geleden een "fietspunt" gelanceerd aan het Noordstation. Het gaat hier over een plaats waar men zijn fiets tegen betaling kan achterlaten of zelfs laten herstellen. Matthieu Lethé & Frédéric Solvel

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]