Brussel vanop het zadel

Geschreven door Baudouin Van Humbeeck - 07 dec. 2009, 00:00 (Bijwerken: 04 mei 2020, 08:34)
Brussel vanop het zadel
Van beginner tot gevorderde, van eigenaar tot gelegenheidsruiter, in Brussel en de rand vindt u maneges, aangepast aan eenieders noden.

Een grote meerderheid van deze maneges accepteert in hun infrastructuur paarden van derden en biedt individuele en collectieve cursussen op alle niveaus.

In de rijclubs kunnen kinderen meestal terecht voor van stages tijdens de schoolvakanties, verjaardagsfeestjes, maar ook privé- of groepslessen op woensdag en in het weekend. Sommige centra zijn zelfs gespecialiseerd in "pony club ". Uw kinderen zullen worden begeleid door professionals die zal ze niet alleen de geneugten van het rijden bijbrengen, maar hen ok leren hoe ze voor paarden moeten zorgen. Pony Paradise enAmazone in Anderlecht, Merry Horse en Chevalerie in Sint-Genesius-Rode, Manège du Possible in Watermaal-Bosvoorde, Relais équestre de Groenendaal, Pom Pom Poney in Ukkel en Drags in Hoeilaart hebben voor kinderen verschillende ludieke activiteiten in verband met paarden(pony-games, obstakels, wandelingen, horse-ball, creatieve ateliers,...). Mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap of met beperkte mobiliteit zijn niet vergeten. Meer en meer rijcentra bieden sessies hippotherapie. Dit is het geval bij Pony Paradise in Anderlecht en de manege Centaurs in Sint-Lambrechts-Woluwe. Er zijn een twintigtal maneges aan de rand van het Zoniënwoud. Ze bieden een scala aan wandelingen te paard. U kunt dan het bosleven en zijn geheimen ontdekken terwijl u het wild observeert en geniet van de weelderige omgeving. La Gaillemarde, Green Corner, Horse's Friend Stables, manege Musette, Relais équestre de Groenendaal, Royal Etrier Belge, Drags, Chevalerie en Merry Horse organiseren wandelingen in het bos. Pom Pom Poney richt zich tot de 3- tot 7-jarigen. Bepaalde centra hebben ook meer originele activiteiten zoals lessen horse-ball (la Gaillemarde, Drags en Manège du Possible) of initiatie voorspannen (Cercle Royal l'Oxer) en ethologisch paardrijden op alle niveaus (Manège du Possible).Lord Newcastle Stables organiseert zelfs gecombineerde stages paardrijden talen, voetenwerk en werken met lange teugels. U krijgt een zalig gevoel bij dagtochten of zelfs een weekendje weg (langs rivieren in de Ardennen, het prachtige platteland van Brabant ontdekken, galop op de stranden van de Noordzee). Drags, Relais équestre de Groenendaal en Centaures stellen u fantastische ontdekkingsreizen te paard voor. Het paard is geleidelijk aan verdwenen uit onze bossen om economische redenen. Toch is ons vlakke land is nog steeds bekend om zijn rassen zoals het Brabants en het Ardens trekpaard. De vzw "Paard en Bos" heeft het aangedurfde om het trekpaard in Zoniënwoud te herintroduceren, meestal voor educatieve doeleinden, maar ook om hen taken te geven die gedaan worden door tractoren en andere machines die maar al te vaak schade berokkenen aan de vegetatie. De vzw Paard en Bos organiseert: • Sleepdemonstraties (transport van gekapte bomen) in het Zoniënwoud. • Hoefsmiddemonstraties in het Rood Klooster en op scholen. U kunt deelnemen aan deze "terug naar de bron" op het domein van het Rood Klooster. Brussel en omgeving bieden dus een groot gamma mogelijkheden om het paard te ontdekken. Charlotte Stock

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]