Brussel verwelkomt haar eerste bierfeest in 2017

Geschreven door Victor Lepoutre - 20 dec. 2016, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:46)
Brussel verwelkomt haar eerste bierfeest in 2017
De eerste editie van het BXL BeerFest presenteert op 26 en 27 augustus 2017 op het terrein in Tour et Taxi vijftig onafhankelijke Belgische, Brusselse en buitenlandse brouwerijen.

Hoe zou Brussel er ook aan kunnen ontsnappen, nu momenteel in alle grote steden brouwfestivals zijn? Die vraag stelden zich Jean Hummler, eigenaar van Moeder Lambic te Saint-Gilles en Kevin en Olivier Desmet, blogger en beheerder van Nuetnigenough, een sterk merk uit de Rue du Lombard en Vincent Callut, oprichter van het communicatie-agentschap meetmybeers.com. «Waar onze stad al veel moois te bieden heeft op het gebied van brouwen, ontbrak er toch een evenement van gelijkaardig niveau als de internationale festivals waaraan wij als bezoekers deelnemen.» stellen de organisatoren.

Onafhankelijke bieren

De namen van de deelnemende bieren en de visuele identiteit van het festival worden pas in januari onthuld. Maar een ding is zeker, de drie organisatoren selecteren enkel onafhankelijke brasserieën, die ambachtelijke kwaliteitsbieren bieden. Ze garanderen al een selectie van 50 brouwerijen (25 Belgische en 25 buitenlandse). Elke brasserie zal vier verschillende bieren aanbieden, de bezoeker kan dus tot 200 bieren in totaal proeven, waarvan 100 buitenlandse. Het idee was om "een kruispunt te creëren waar brouwers elkaar kunnen ontmoeten", die zij als hun vrienden beschouwen. "Wat betreft de Brusselse brasserieën, is het doel om alle betrouwbare actoren bij elkaar te brengen." voegen zij toe.  

Nieuwe standaarden creëren

Het viertal denken ook hun gehechtheid aan de waarden rond een lekker biertje te bevorderen. Een professionele service, een ontspannen sfeer, gezelligheid en goed humeur zijn volgens hen de steekwoorden voor een goede Brusselse proeverij. Hieraan wordt toegevoegd een authentiek kwaliteitsaanbod. Het doel van het festival is om het bier te promoten als een gastronomisch product en het zijn verdiende plek te geven in de recepten die de bekende chefs creëren. 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]