Brusselse parken waar het aangenaam vertoeven is in de lente

Geschreven door Olivia Regout - 13 mrt. 2014, 00:00 (Bijwerken: 27 feb. 2023, 09:25)
Brusselse parken waar het aangenaam vertoeven is in de lente
Het is nog niet warm genoeg om in short te genieten op de grasvelden van de Brusselse parken.

Het weer is weer wat beter, maar in de schaduw is het nog wat frisjes. Brusselslife geeft je de ideale selectie van parken waar je tijdens de lente kan wandelen, frisbee spelen of fietsen. Net zoals zonnebloemen houden Brusselaars van de zon. Zodra naar het einde van de winter toe de eerste zonnestralen op de hoofdstad vallen, verlaat hij zijn naasten voor een sessie fototherapie. En dat gebeurt niet alleen op zonnige trottoirs en goed georiënteerde banen, hij gaat wanhopig op zoek naar groene velden die baden in de lentezon.
 

Brusselslife wil zijn landgenoten helpen in hun zoektocht naar fotonen. Deze parken verwelkomen je tijdens de lente met open armen...
 

Zoniënwoud

Dit is het moment. De kathedraalbeuk heeft nog niet groen. Daardoor kan je tijdens je lentewandeling in het Zoniënwoud genieten van enkele bevrijdende zonnestralen. En na de inspanning? De cafetaria van het Rood Klooster verwacht je voor een koffie terwijl de kinderen in de speeltuin spelen.
 

Park van Tervuren

Heb je er genoeg van in het Ter Kamerenbos van bij de eerste temperatuurstijging lastiggevallen te worden door een massa wandelaars? We nodigen je uit om een andere toegangspoort tot het Zoniënwoud te ontdekken: het Park van Tervuren. De Franse tuinen, de vijver en de karpers, de speeltuin, het arboretum, de koninklijke wandeling, de lange lanen die kleine fietsers en buggy's verwachten...
 

Helaas kan je de wandeling niet laten samengaan met een bezoek aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika omdat het museum gesloten is tot in juni 2018.

Hallerbos

Het bos van Halle, of Hallerbos voor de autochtonen, is een van de juweeltjes van groen in de Brusselse periferie. De mooiste periode om er te wandelen is de lente en meer bepaald in de maand april, wanneer de wilde hyacinten de uitgestrekte ondergrond van het bos blauw kleuren. Toeristen vanuit de hele wereld komen het bewonderen. Mis het spektakel niet dit jaar!

Laarbeekbos

Het Laarbeekbos in Jette is een beetje het Ter Kamerenbos in het westen van Brussel. Tijdens de lente overtreft het het zelfs met zijn spectaculaire groei en bloei. Wilde hyacinten, meiklokjes, viooltjes, veldkers, valeriaan, sleutelbloemen geven kleur aan de ondergrond van het bos.
 

Aan de rand van het bos vult het chalet van Laarbeek de hongerige magen na een lange wandeling.

Laerbeekbos 1 mei 2012

Park van Laken en omgeving

Je kent zonder twijfel het immense Park van Laken. De merkwaardige bomen, de brede lanen en kronkelende paden… De uitgebreide grasvelden nodigen uit te spelen en rond te wandelen.
 

Maar ken je alle hoekjes van de site? Het Ossegempark, het koninklijk domein en de serres van Laken, de Koloniale Tuin, het Sobieskipark en de Tuinen van de Bloemist?
 

Geniet van de terugkeer van de lente om de natuur te observeren die opleeft in de Tuinen van de Bloemist van Stuivenberg. Deze ruimte is recentelijk gerenoveerd en is gewijd aan zeldzame planten. Wandel tussen de vijvers en de bloemperken. Elk seizoen ontdek je er verschillende variëteiten bloemen en planten en kleurpaletten die je in geen enkel andere park in de hoofdstad tegenkomt.

Vue générale

Park van Wolvendael

In Ukkel biedt het Park van Wolvendael een heuvelachtig en gediversifieerd decor. Bij de terugkeer van de lente wordt het vooral geapprecieerd door de meesters en hun honden, want vanaf april kunnen de honden er voor 10.00u en tussen 18.00u en 22.00u wandelen zonder leiband.
 

Tournay-Solvaypark

Om deze rondleiding langs Brusselse groene ruimtes af te ronden, kunnen we niet omheen de wilde natuur van het Tournay-Solvaypark. Zijn Engelse tuin en rozentuin, de vijvers en boomgaard... Dit park, gelegen in Watermaal-Bosvoorde, is ideaal om te ontspannen tijdens een lentewandeling.

Parc Tournay Solvay printemps 2013 (1)


En als de zon wat harder begint te schijnen? Dan kan je terecht in deze Brusselse parken voor een kleine siësta

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]