BrusselsLife met Nicolas Géal

Geschreven door BrusselsLife Team - 20 aug. 2008, 00:00 (Bijwerken: 21 jun. 2013, 12:26)
BrusselsLife met Nicolas Géal
Al bijna 10 jaar geleden veranderde het gezicht van het poppentheater Toone. Sinds 1963 was José Géal, alias Toone VII, het boegbeeld. Hij heeft de fakkel doorgegeven aan zijn zoon Nicolas. BrusselsLife ontmoette hem voor u...

Toone van vader op zoon

Toen hij nauwelijks 23 jaar oud was, nam Nicolas Géal zonder enige twijfel de mantel van Toone VII over. Hij heeft het theater in het bloed en kent het ganse radarwerk van dit familietheater. «Ik ben in dit theater opgegroeid, tussen de kostuums en de decors. Al sinds ik heel klein was observeerde ik mijn vader toen hij werkte. Het Theater Toon is als het ware mijn huis.» Van kindsbeen a fis Nicolas Géal gepassioneerd door theater, hij organiseerde kleine spektakels voor zijn familie. Op zijn twaalfde ging hij aan de slag met marionetten. Het spreekt voor zich dat hij wat betreft zijn studies de artistieke weg insloeg. In het conservatorium van Brussel (1999) volgde hij drama en voordracht. Vier jaar later behaalde hij zijn diploma. «Intussen was ik begonnen met stemmen te doen bij Toone. Het was de laatste stap in het leerproces.» Sindsdien is Nicolas Géal de meester aan boord en zet hij de tradities van dit theater, dat uniek is in zijn genre, verder. Hij geeft het theater een moderne touch met nieuwe creaties zoals de parodie «Romeo en Julia» of «Dracula». Parallel aan het beheer van het Theater Toon, zet Nicolas Géal zijn solo theatercarrière verder in het Théâtre des Galeries, een ander boegbeeld van de hoofdstad. Fanny Guillaume

Leuk of niet...

Uw tof café ?Het terras van het café van Theater Toone. Het is er niet echt origineel, maar in de zomer is het aangenaam om op deze rustige plek in het midden van de stad te vertoeven. Uw leuke restaurant ? 't Kelderke op de Grote Markt. Daar eet ik lekker Belgisch aan schappelijke prijzen. Uw leuke plaats om een gezellige avond door te brengen? De plaats maakt niet veel uit, als ik maar in het gezelschap van mijn vrienden ben. Uw leuke plaats om uw kennis over de hoofdstad aan te scherpen? De bioscoop Arenberg. Het programme is er heel gevarieerd. En ook film- en theaterfestivals zijn perfect om zich cultureel te verrijken. Uw leukste wijk in Brussel? Ik hou van de wijk waarin het Theater Toon ligt, maar enkel 's morgens, op de uur van de leveranciers, als de toeristen er nog niet rondlopen. En anders de Sint-Gorikshallen voor hun culturele cocktail. Als u Brussel moet tonen aan een vriend die de stad niet kent, waar neemt u hem eerst en vooral mee naartoe? Manneken Pis. Het is een perfect voorbeeld van surrealisme op z'n Belgisch. Wat is het leukst in Brussel? Waarvoor zou Brussel nooit verlaten? Mijn reden betreft eerder België in haar geheel dan enkel Brussel. We kunnen hier terugvallen op tal van sociale voordelen. Ik ken geen enkel ander land waar zoveel wordt gedaan opdat iedereen zich goed zou voelen. Een voorbeeld is «Bruxelles Formation», gratis vorming, of de terugbetaling van medische kosten... Fanny Guillaume Vindt u dit idee leuk of niet? - Een drijvend zwembad op het kanaal? Leuk, al het water in het kanaal wordt vervangen door Kriek! - Rookvrije restaurants en bars? Goed voor in restaurants, maar niet voor in bars. - Verbod op frietkoten? Niet leuk! Dat zou pas spijtig zijn. Het idee om aardappelen op staat te verkopen is tegelijk gek en geniaal!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]