TOP

BrusselsLife met Virginie Hocq

BrusselsLife Team.

05 Jul 2012, 05:07 Last Updated: 21 Jun 2013, 12:06

Virginie Hocq, Brabantse van oorsprong, testte in Nijvel, haar geboortedrop, haar eerste shows op een publiek van eerste klasse: haar familie. Na het secundair onderwijs ging ze naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze de eerst prijs in drama won.

Na haar studies schreef ze zich in bij de amateurliga voor improvisatie waar ze contacten legde waardoor ze o.m. haar eerste one-woman show "Dis oui!" creëerde in het Riches Claires theater. Een spektakel waarmee ze twee jaar toerde en die veel succes kende bij het publiek en de recensenten.

Brussel-Parijs-Brussel

Virginie Hocq brengt haar tijd door in Brussel waar ze al negen jaar woont en Parijs waar nieuwe deuren opengaan voor haar. Dankzij Yves Bigot en haar producent en vriend Vincent Taloche, maakt haar werk indruk op Patrick Sébastien. Een beslissende ontmoeting waardoor ze een aantal keer op de Franse televisie verscheen en waardoor ze vooral haar debuut kon maken op de Parijse podia. Stéphanie Guillaume

Leuk... of niet?

Uw leuke café?The Winery, een wijnbar op het Brugmannplein. Uw leuke restaurant ? De Mozart. Het is heel laat open, perfect na de optredens. Hun balletjes met tomatensaus hebben geen geheimen meer voor mij! De Gou in Stokkel. Uw leuke plaats voor een gezellige avond? Gelijk waar, als ik er maar ben met m’n vrienden. Olivier Leborgne heeft me net de Snaps laten ontdekken, niet slecht. Uw leuke plaats voor een zondag? Bij mij? Uw leuke plaats om uw kennis over de hoofdstad aan te scherpen (bioscoop, theater, museum)? Zowat overal. Ik ga waar m’n wandelingen in Brussel me naartoe brengen. Er is altijd iets nieuw te zien, ze zijn nieuwe tentoonstellingen te bezoeken, optredens of stukken te ontdekken. Uw leukste wijk in Brussel? De mijne, niet ver van het Brugmannplein. Maar ook de buurt van de Hoogstraat. Ik hou ervan daar rond te slenteren. Als u Brussel moet tonen aan een vriend die de stad niet kent, waar neemt u hem eerst en vooral mee naartoe? Ik werk een klein toertje uit dat start in de Hoogstraat en we eindigen op de Grote Markt omdat het moet, maar het is niet mijn favoriete plek in Brussel. Wat is het leukst in Brussel? Waarvoor zou Brussel nooit verlaten? Het feit dat men er alles in de buurt heeft. En ik hou van m’n buurt. Ik begin kennis te maken met mijn buren, het gaat er vriendelijk aan toe. En dat is niet het geval in andere hoofdsteden zoals bijvoorbeeld Parijs. Wat is echt niet leuk in Brussel? Wat zou u uit Brussel doen vluchten? Het verkeer. Er zijn steeds files. Ik tracht zoveel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken, maar soms is dat niet mogelijk. En ik sta niet graag om 6 uur ’s morgens op om zeker tijdig op m’n afspraak te komen. Vindt u dit idee leuk of niet? - Een drijvend zwembad op het kanaal? Niet leuk, ik zie er het nut niet van in. - Betalende toegang tot het centrum voor wagens? Leuk. Waarom niet! Dat zou een oplossing kunnen zijn. - Rookvrije restaurants en bars? Leuk! - Verbod op frietkoten? Niet leuk! Ze maken deel uit van ons erfgoed. Wat is er nu beter dan een lekkere mitraillette?

Avond Avond