TOP

BrusselsLife ingeschreven bij Spotify

Olivia Regout.

13 Feb 2012, 05:02 Last Updated: 09 Apr 2018, 13:04

Streaming van muziek, zegt het u iets? Indien ja, dan heeft u waarschijnlijk al een premiumaccount bij Spotify en lijkt ons artikel overbodig voor u. Indien niet, lees dan dit artikel, u krijgt tips om online meer dan 10 miljoen titels te beluisteren en gesprekken te volgen waarvan u anders niets zou begrijpen.

Tijdens onze uitjes op Facebook, hebben we onze vrienden verrast door te luisteren naar muziek via Spotify: René luistert naar 'L.O.V.E.' van Helmut Lotti op Spotify. Marie-France luistert naar 'La quiero a morir' van Shakira op Spotify... We hebben ons laten meeslepen door onze nieuwsgierigheid en we hebben ons geregistreerd bij Spotify.

Spotify voor dummies

Spotify is een dienst om online muziek te beluisteren. U heeft niet meer nodig dan een computer, goede boxen en een internetverbinding om te kunnen genieten van meer dan 10 miljoen liedjes! En opgelet, er is voor ieder wat wils: van de laatste cd van Madonna tot de eerste hit van Demis Roussos! Hoe eraan beginnen? Het volstaat een account aan te maken, enkele gegevens in te geven en de Spotify toepassing te downloaden op uw computer. Gedaan? Nu moet u enkel nog uw lievelingsliedjes zoeken en uw gepersonaliseerde playlist samenstellen.

Spotify op Facebook

Spotify behoort tot Facebook. U kunt dus van via uw Facebookaccount genieten van het online muziekplatform. Wat verandert dat voor u en uw webvrienden? U leert de muzikale voorkeuren van uw vrienden kennen: de top van de nummers die ze het vaakst beluisteren. U kunt de muziekkeuze van René becommentariëren: 'Helmut Lotti, ik hou er ook van!' Of van Marie-France: 'Shakira, zo mooi... Ik krijg er kippenvel van ;-)'. Kortom, u interageert en ontdekt nieuwe dingen.

Gratis of betalend

Het online beluisteren van muziek is gratis, op voorwaarde dat u aanvaardt dat het een reclame ondersteunde service is. Als u tussen twee liedjes niet naar reclame wil luisteren, kunt u mits maandelijkse betaling van een kleine som volop van uw lievelingsmuziek genieten. Er zijn verschillende pakketten: Premium of Unlimited in functie van de mate waarin u Spotify gebruikt. Olivia Regout

Avond Hi-Fi