BrusselsLife met Lionel Rigolet

Geschreven door BrusselsLife Team - 06 dec. 2006, 00:00 (Bijwerken: 13 aug. 2015, 09:06)
BrusselsLife met Lionel Rigolet
Lionel Rigolet, de schoonzoon van Pierre Wynants? Ja hoor, hij is het die een jaar geleden de zaak met brio heeft overgenomen, de tempel voor fijnproevers op het Rouppeplein in Brussel. Maar Lionel Rigolet is niet alleen de referentie naar zijn schoonvader.

Lionel Rigolet, dat is Lionel Rigolet.

Lionel Rigolet, dat is Lionel Rigolet. Hij is het die, op een mooie dag, het geniale idee had Laurence Wynants, de dochter van een driesterrenchef, te ontmoeten en later te huwen. Sindsdien heeft hij de keuken en de wereld van de gastronomie nooit meer kunnen verlaten. En toch is hij zijn schoonvader niet. Ook al kan hij net als zijn schoonvader zijn team bekritiseren, zijn overduidelijke Brusselse accent geeft hem een lokale touch die niemand hem zal verwijten, zelfs als ze vloekt met de superbe stijl van Comme chez soi. Godzijdank hebben Lionel en Laurence de overname al voorbereid. Tussen de zaal voor haar en de keuken voor hem, vinden ze toch nog tijd voor hun twee kinderen. Zo brengt papa chef deze toekomstige sterrenchefs elke ochtend, na de versmarkt, naar school. Niemand weet wat er in hun brooddoos zit, maar het zal wel enkele jaloerse blikken veroorzaken in de refter. Matthieu Lethé

Leuk... of niet?

Waar woont u? Sedert vier jaar achterin het restaurant. Als u Brussel moet tonen aan een vriend die de stad niet kent, waar neemt u hem eerst en vooral mee naartoe? Naar de Grote Markt. Wat is het leukst in Brussel? Waarvoor zou Brussel nooit verlaten? Men vindt er alles bijna altijd. Wat is echt niet leuk in Brussel? Wat zou u uit Brussel doen vluchten? Onveiligheid, netheid. Uw leuke café? De Belga Uw leuke restaurant ? Le Fourneau. Uw leuke plaats voor een gezellige avond? Les Jeux d'Hiver. Uw leuke plaats voor een zondag? Een wandeling met het gezin in het Ter Kamerenbos. Uw leuke plaats om uw kennis over de hoofdstad aan te scherpen (bioscoop, theater, museum,…)? Mag ik niet mijn gastronomisch cultuur verder ontwikkelen? Uw leukste wijk in Brussel? De Zavel of de Grote Markt. Vindt u dit idee leuk of niet? - Een drijvend zwembad op het kanaal? Leuk, alleen als het goed verwarmd is. - Betalende toegang tot het centrum voor wagens? Niet leuk. - Rookvrije restaurants en bars? Leuk, maar met enkele uitzonderingen voor de rokers. - Verbod op frietkoten? Niet leuk ! Nooit, ik hou van frietkoten !

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]