TOP

BrusselsLife met Lionel Rigolet

BrusselsLife Team.

05 Jul 2012, 05:07 Last Updated: 13 Aug 2015, 09:08

Lionel Rigolet, de schoonzoon van Pierre Wynants? Ja hoor, hij is het die een jaar geleden de zaak met brio heeft overgenomen, de tempel voor fijnproevers op het Rouppeplein in Brussel. Maar Lionel Rigolet is niet alleen de referentie naar zijn schoonvader.

Lionel Rigolet, dat is Lionel Rigolet.

Lionel Rigolet, dat is Lionel Rigolet. Hij is het die, op een mooie dag, het geniale idee had Laurence Wynants, de dochter van een driesterrenchef, te ontmoeten en later te huwen. Sindsdien heeft hij de keuken en de wereld van de gastronomie nooit meer kunnen verlaten. En toch is hij zijn schoonvader niet. Ook al kan hij net als zijn schoonvader zijn team bekritiseren, zijn overduidelijke Brusselse accent geeft hem een lokale touch die niemand hem zal verwijten, zelfs als ze vloekt met de superbe stijl van Comme chez soi. Godzijdank hebben Lionel en Laurence de overname al voorbereid. Tussen de zaal voor haar en de keuken voor hem, vinden ze toch nog tijd voor hun twee kinderen. Zo brengt papa chef deze toekomstige sterrenchefs elke ochtend, na de versmarkt, naar school. Niemand weet wat er in hun brooddoos zit, maar het zal wel enkele jaloerse blikken veroorzaken in de refter. Matthieu Lethé

Leuk... of niet?

Waar woont u? Sedert vier jaar achterin het restaurant. Als u Brussel moet tonen aan een vriend die de stad niet kent, waar neemt u hem eerst en vooral mee naartoe? Naar de Grote Markt. Wat is het leukst in Brussel? Waarvoor zou Brussel nooit verlaten? Men vindt er alles bijna altijd. Wat is echt niet leuk in Brussel? Wat zou u uit Brussel doen vluchten? Onveiligheid, netheid. Uw leuke café? De Belga Uw leuke restaurant ? Le Fourneau. Uw leuke plaats voor een gezellige avond? Les Jeux d'Hiver. Uw leuke plaats voor een zondag? Een wandeling met het gezin in het Ter Kamerenbos. Uw leuke plaats om uw kennis over de hoofdstad aan te scherpen (bioscoop, theater, museum,…)? Mag ik niet mijn gastronomisch cultuur verder ontwikkelen? Uw leukste wijk in Brussel? De Zavel of de Grote Markt. Vindt u dit idee leuk of niet? - Een drijvend zwembad op het kanaal? Leuk, alleen als het goed verwarmd is. - Betalende toegang tot het centrum voor wagens? Niet leuk. - Rookvrije restaurants en bars? Leuk, maar met enkele uitzonderingen voor de rokers. - Verbod op frietkoten? Niet leuk ! Nooit, ik hou van frietkoten !

Restaurants Restaurants Koken