TOP

BrusselsLife met Zidani

BrusselsLife Team.

05 Jul 2012, 05:07 Last Updated: 24 Aug 2015, 10:08

Als van kindsbeen af maakt ze mensen aan het lachen. Sandra Zidani is een artieste met vele facetten. Het was na haar studies kunstgeschiedenis aan de ULB dat ze besliste de scène op te stappen met haar one-woman-shows.

La petite comique de la famille

In 1993 voerde Zidani haar eerste soloshow op " La Petite comique de la famille", tijdens dewelke ze haar talent voor humor demonstreerde. Sindsdien had ze de ene show na de andere met "Mon légionnaire" (1998, Martine Willequet), "Et ta soeur ?!" (1999, Patrick Chaboud), "Va t'en savoir" (2002, Patrick Chaboud en Margaret Jennes) en "Journal intime d'un sex sans bol", haar laatste creatie (2004, Victor Scheffer). Met haar sterke persoonlijkheid en zonder angst om te rebelleren, heeft Zidani trekjes van Zouk, een van haar mentors en haar voorloper in de wereld van “vrouwelijke humor”. Gelijktijdig met haar theateroptreden, legt Zidani zich toe op het schilderen van fascinerende portretten die ze geregeld tentoonstelt. Verder is ze gepassioneerd door muziek en heeft ze aan diverse musicals deelgenomen, zoals Oliver Twist en "Les Belges dans l'espace". Sandra Zidani is afkomstig van Kabyle, maar woont in Brussel. Ze heeft een groot hart voor haar vaderland. Ze kwam met haar valiezen en katten terecht in het hart van de wijk Sint-Katelijne.

Leuk... of niet?

Uw leuke café?De Greenwich vlakbij de Sint-Gorikswijk en Dansaert: een oude bistro die gezellig en anoniem is, en waar men uren kan doorbrengen zonder zich te veel te voelen. Uw leuke restaurant ? De Fruit de ma passion Een meer dan verzorgde en verfijnde keuken, die de grootste gourmetliefhebbers zal verrassen. Uw leuke plaats voor een gezellige avond? Het Magic Land Théâtre dat in een heel ontgoochelende buurt ligt. Tussen de Aarschotstraat en de Brabantstraat, tussen de "gesluierde en ontsluierde vrouwen". Verder ook de Koek's en de Toison d'or. Uw leuke plaats voor een zondag? De bibliotheek Filigranes. Immens! Men kan er plaatsnemen, rustig lezen, een koffie drinken, een stukje taart eten, naar de pianist luisten,… Een heel leuk concept. Uw leuke plaats om uw kennis over de hoofdstad aan te scherpen (bioscoop, theater, museum)? Ik hou van kunstmusea. Oude kunst met Breughel, Rubens of David. Modern kunst met Ensor en Spilliaert. Uw leukste wijk in Brussel? Het centrum van de stad en meer bepaald de buurt van het Sint-Katelijneplein en de Vlaanerenstraat die haar authenticiteit heeft bewaard en waar de meeste zaken kwaliteitsvol en vaak heel origineel zijn. Als u Brussel moet tonen aan een vriend die de stad niet kent, waar neemt u hem eerst en vooral mee naartoe? De Grote Markt , zonder twijfel! Wat is het leukst in Brussel? Waarvoor zou Brussel nooit verlaten? Brussel is een stad met een goede sfeer. Iedereen kan er op zijn ritme leven zonder zich meegesleept te voelen door het stadsleven. Het strijdlustige karakter van het Brusselse accent geeft aan deze stad een pretentieloos aspect. Wat is echt niet leuk in Brussel? Wat zou u uit Brussel doen vluchten? Wat ik niet kan vrdragen in Brussel, is de vuilheid in de straten, het tekort aan zelfdiscipline bij vele mensen, de vele openbare werken en de vele boetes die uitgeschreven worden. Vindt u dit idee leuk of niet? - Een drijvend zwembad op het kanaal? Heel leuk! - Betalende toegang tot het centrum voor wagens? Niet leuk. - Rookvrije restaurants en bars? Leuk en niet leuk. Te veel is nooit goed! - Verbod op frietkoten? Niet leuk. Een pak friet met mayonaise is fantastisch. Gelukkig is er een frietkot op het Jourdanplein.

Avond Schouwburgen Avond