Brussel, een homovriendelijke stad

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 13 sep. 2022, 00:00 (Bijwerken: 13 sep. 2022, 13:22)
Brussel, een homovriendelijke stad
De Brusselse homoscene is de kwaliteiten van de stad trouw: discreet, gevarieerd, warm en verwelkomend. BrusselsLife ontdekt de homo-kant van de Europese hoofdstad. Nieuwe ervaringen en ontdekkingen, goed voor een weekend of voor een gans leven!

Chez BrusselsLife, nous sommes là pour vous aider à découvrir la face multicolore de la capitale de l’Europe. Une promesse de nouvelles expériences et...

Veel homo's en lesbiennes, bezoeken, wonen en werken in Brussel. In de buurt rond de Grote Markt, in de Kolenmarktstraat en de Plattesteen, klopt het homohart van de hoofdstad! Deze drie straten hebben het regenboogkenmerk en daar is het grootste deel van de homoscene gesitueerd, in een decor gemaakt van straatstenen en opmerkelijke gebouwen.

Aan tafel!

Wat is er na een wandeling op de Grote Markt Wat beter dan een kleine snack. De homevriendelijke restaurants ontbreken niet. De Kolenmarktstraat is vergeven van restaurants die u hartelijk verwelkomen.  Il BacaroKikaFornostar... Maak u keus en smakelijk ! Ten slotte wacht er u een verrassing van de smaakpapillen bij Mam Mam , een heel kitscherige Thai. Bij BrusselsLife doet de naam van dit restaurant ons denken aan het cabaret Chez Maman , waar elke zichzelf respecterende homo in Brussel zeker eens moet langsgaan.

Winkels met prêt-à-porter en accessoires zijn volop in deze buurt aanwezig en ze zijn gemakkelijk te herkennen door hun regenboogvlaggen zoals bij 2BE en Boris Boy . Ga voor alle ondeugende accessoires naar de liefdeswinkel Lady Paname liefde.

De Belgian Lesbian and Gay Pride parade vindt jaarlijks plaats in mei op de lanen in het centrum vvan Brussel. Ze heeft midden in de homobuurt een sculptuur geplaatst ter ere van de homogemeenschap: Mijn Holebi-helden van Jean-François Octave. Vreder is er ook het Gay & Lesbian Filmfestival van Brussel dat een publiek aantrekt dat dol is van homocinema.

Ontspanning programma

Na een lange dag in onze vriendelijke homohoofdstad wilt u nog slechts één ding: ontspanning en warmte! Geen probleem, tijd voor sauna. Ideaal om komaf te maken met vermoeidheid, stress en gifstoffen. Macho Sauna , de "grootste" homosauna in België werd al snel een referentiezaak voor homo’s. In de bovenstad is er Club 3000, een ruimte van meer dan 800 vierkante meter waar u terecht kunt voor diverse kwalitatieve diensten: sauna, massage, jacuzzi. Als u wat verlegen bent, kunt u probleemloos terecht bij Oasis...

Het feestelijke Brussel heeft zoveel te bieden voor haar regenboogbezoekers! En we worden zeker niet tegensproken door de duizenden Europese homo’s die elkaar maandelijks ontmoeten op de ritmes van de beruchte nacht La Démence. Afspraak is één vrijdag per maand in FuseDe You organissert de meeste gay vriendelijke fuif elke zondag in Brussel.  

De Boysboudoir,de Fontainas, de Duquesnoy, de Belgica,  La réserve en nog vele andere verwelkomen u het hele jaar lang in een warme en feestelijke sfeer. Ten slotte heeft België pionierswetten goedgekeurd wat betreft het huwelijk van en de adoptie door homoseksuelen. Een extra surplus voor onze hoofdstad die zonder twijfel homovriendelijk is. Charlotte Neyret

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]