Uw gas- en elektriciteitsleverancier kiezen

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 26 nov. 2006, 00:00 (Bijwerken: 13 feb. 2013, 08:29)
Uw gas- en elektriciteitsleverancier kiezen
Mocht u het nog niet weten, sinds 1 januari 2007 is de gas- en elektriciteitsmarkt vrij. Er komen nieuwe leveranciers die de klanten de mogelijkheid geven te kiezen tussen verschillende voordelige formules.

Vandaag de dag kunt u vrij veranderen van gas- en elektriciteitsleverancier. Dat kan gewoon door een contract te ondertekenen met de leverancier van uw keuze, die het best tegemoetkomt aan uw verwachtingen en uw verbruik. Gedaan dus met de hegemonie van Electrabel. Welkom diversiteit: Luminus, Lampiris, Belpower, Eni, Octa +...

De eigenaar van het gas- en elektriciteitsnetwerk uit uw regio is automatisch uw leverancier. Deze leverancier blijft u bevoorraden tot u een andere leverancier kiest of verhuist.

Het ideale is de aanbiedingen van verschillende leveranciers te vergelijken vooraleer te beslissen. Daarbij is het belangrijk rekening te houden met verschillende criteria. De prijs kan vastliggen of variabel zijn in functie van de energieprijzen op de markt. Ook de duur van het contract en de geleverde diensten verschillen naargelang de leverancier.

Om uw keuze zo goed mogelijk te maken, zijn er online verschillende diensten beschikbaar die toelaten een simulatie te maken. Zo kunt u de verschillende offertes van de leveranciers vergelijken. De site brugel.be helpt u bij het evalueren van u verbruik in regio Brussel en geeft u de nodige informatie bij het nemen van beslissingen. Stéphanie Guillaume

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]