TOP

Uw gas- en elektriciteitsleverancier kiezen

Rédaction BrusselsLife.be.

09 Sep 2012, 05:09 Last Updated: 13 Feb 2013, 08:02

Mocht u het nog niet weten, sinds 1 januari 2007 is de gas- en elektriciteitsmarkt vrij. Er komen nieuwe leveranciers die de klanten de mogelijkheid geven te kiezen tussen verschillende voordelige formules.

Vandaag de dag kunt u vrij veranderen van gas- en elektriciteitsleverancier. Dat kan gewoon door een contract te ondertekenen met de leverancier van uw keuze, die het best tegemoetkomt aan uw verwachtingen en uw verbruik. Gedaan dus met de hegemonie van Electrabel. Welkom diversiteit: Luminus, Lampiris, Belpower, Eni, Octa +...

De eigenaar van het gas- en elektriciteitsnetwerk uit uw regio is automatisch uw leverancier. Deze leverancier blijft u bevoorraden tot u een andere leverancier kiest of verhuist.

Het ideale is de aanbiedingen van verschillende leveranciers te vergelijken vooraleer te beslissen. Daarbij is het belangrijk rekening te houden met verschillende criteria. De prijs kan vastliggen of variabel zijn in functie van de energieprijzen op de markt. Ook de duur van het contract en de geleverde diensten verschillen naargelang de leverancier.

Om uw keuze zo goed mogelijk te maken, zijn er online verschillende diensten beschikbaar die toelaten een simulatie te maken. Zo kunt u de verschillende offertes van de leveranciers vergelijken. De site brugel.be helpt u bij het evalueren van u verbruik in regio Brussel en geeft u de nodige informatie bij het nemen van beslissingen. Stéphanie Guillaume

Makelaarskantoor Makelaarskantoor