De ambachtslieden van de njam

Geschreven door Baudouin Van Humbeeck - 03 jul. 2016, 00:00 (Bijwerken: 04 jul. 2016, 11:05)
De ambachtslieden van de njam
Ijsjes zonder toegevoegde suiker, ambachtelijke confituren, dorstlessende drankjes met weinig suiker: ambachtslieden zorgen voor onze smaakpapillen en onze lijn.

De kaas van Brussel is niet het enige voedingsmiddel dat ambachtelijk in Brussel wordt gemaakt. De ettekeis wordt geproduceerd met behulp van micro-organismes van de Zennevallei en kan dus nergens elders geproduceerd worden.

Zijn embleem is een vlinder, zijn naam Pipaillon. Deze conservenfabriek steekt chutneys en confituur( een voorbeeld: mandarijn, rozenblaadjes en kardamom) in glazen potten. Pipaillon is ook een degustatieplek (café, kruidenier) gelegen aan de Brandhoutkaai, dicht bij het Sint-Katelijneplein.

Waarom heeft Simone dorst?

Simone heeft dorst is een gamma van verfrissende drankjes met weinig suiker (komkommer/munt, geranium/appel, enz.). Simone is de buurvrouw van de oprichtster van het merk. In haar tachtiger jaren, rijdt ze rond in een 2 CV, kweekt ze biologisch en straalt ze gezondheid uit: de naam was wel degelijk goed gekozen.

De ijsjes van Franklin worden niet in Brussel geproduceerd, maar u hoeft ze enkel te proeven om hem te vergeven. Na jarenlang gewerkt te hebben als een meester ijsmaker, kwam Franklin op het idee om ijs te maken met minder suiker en meer smaak. Het assortiment omvat momenteel vier smaken: vanille, aardbei, chocolade, koffie. Een sorbet, met “typisch Belgische” producten en zoet, wordt in het diepste geheim voorbereidt.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels, 02/538.51.49. Template.vat 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]