TOP

De ambachtslieden van de njam

Baudouin Van Humbeeck.

04 Jul 2016, 11:07 Last Updated: 04 Jul 2016, 11:07

Ijsjes zonder toegevoegde suiker, ambachtelijke confituren, dorstlessende drankjes met weinig suiker: ambachtslieden zorgen voor onze smaakpapillen en onze lijn.

De ambachtslieden van de njam
De ambachtslieden van de njam

De kaas van Brussel is niet het enige voedingsmiddel dat ambachtelijk in Brussel wordt gemaakt. De ettekeis wordt geproduceerd met behulp van micro-organismes van de Zennevallei en kan dus nergens elders geproduceerd worden.

Zijn embleem is een vlinder, zijn naam Pipaillon. Deze conservenfabriek steekt chutneys en confituur( een voorbeeld: mandarijn, rozenblaadjes en kardamom) in glazen potten. Pipaillon is ook een degustatieplek (café, kruidenier) gelegen aan de Brandhoutkaai, dicht bij het Sint-Katelijneplein.

Waarom heeft Simone dorst?

Simone heeft dorst is een gamma van verfrissende drankjes met weinig suiker (komkommer/munt, geranium/appel, enz.). Simone is de buurvrouw van de oprichtster van het merk. In haar tachtiger jaren, rijdt ze rond in een 2 CV, kweekt ze biologisch en straalt ze gezondheid uit: de naam was wel degelijk goed gekozen.

De ijsjes van Franklin worden niet in Brussel geproduceerd, maar u hoeft ze enkel te proeven om hem te vergeven. Na jarenlang gewerkt te hebben als een meester ijsmaker, kwam Franklin op het idee om ijs te maken met minder suiker en meer smaak. Het assortiment omvat momenteel vier smaken: vanille, aardbei, chocolade, koffie. Een sorbet, met “typisch Belgische” producten en zoet, wordt in het diepste geheim voorbereidt.

Eten Eten Delicatessenzaak Kaaswinkels