De gouden regels van de homecinema

Geschreven door - 19 nov. 2012, 00:00 (Bijwerken: 30 apr. 2013, 12:22)
De gouden regels van de homecinema
Dankzij de moderne technologieën kan je met een homecinema een heuse thuisbioscoop creëren. Geniet ten volle van de zevende kunst onder een dekentje in je zetel! Luidsprekers, televisietoestellen, videoprojectoren... Ontdek hoe je films kan bekijken in optimale omstandigheden!

Het noodzakelijke materieel

Laten we deze initiatie beginnen in functie van je noden: bepalen welk type homecinema voor jou geschikt is. Over hoeveel ruimte beschik je? Als je al beschikt over audio- en videomaterieel, dan moet je er rekening mee houden en een uitrusting kiezen die compatibel is!

De luidsprekers

Idealiter moet je vijf luidsprekers en een subwoofer hebben. Voor de luidsprekers moet je het rendement, de geluidscapaciteit nagaan. Over het algemeen heb je 90dB nodig om alles geluidsnuances te kunnen onderscheiden. Vooraleer ze te installeren, weet dat elke luidspreker een rol speelt en dat je ze beter niet zomaar ergens in je salon plaatst. De twee luidsprekers vooraan reproduceren muziek en sfeer, de centrale luidspreker is er voor de dialogen en de twee surround luidsprekers zijn er voor de effecten (schoten, aankomen van een wagen, slaan van de deuren...). De subwoofer zorgt voor de bassen. Als je streeft naar maximaal realisme, dan mag je dat zeker niet vergeten!

Video- en audioversterker

Deze versterker is het belangrijkste element van je homecinema. Hij centraliseert alle audio- en videobronnen en stuurt ze naar de luidsprekers en het televisietoestel. De versterker wordt gekozen in functie van de luidsprekers, het vermogen en de kanalen. Weet date en versterker veel verbruikt. Hou dus rekening met het elektriciteitsverbruik!

DVD-speler

De beeldkwaliteit hangt grotendeels f van de kwaliteit van de dvd-speler. Indien mogelijk koop je bij voorkeur een blu-rayspeler. Probeer deze selectie films voor homecinema uit. Je zal niet ontgoocheld zijn!

Videoprojector

Bioscoopliefhebbers die hun ogen willen uitkijken, kunnen met een videoprojector actie op groot scherm te zien.

Enkele degelijke homecinemasystemen

Minder dan 600 euro

Versterker YAMAHA RX-V 367 + subwoofer Elthax Under 10 + luidsprekers Elthax Universe. Eenvoudig om aan te sluiten en perfect voor een oppervlakte van 15 tot 20 m², het perfecte systeem om van start te gaan!

Minder dan 1200 euro

Versterker Denon AVR-1611 + luidsprekers Jamo S606 HC S + subwoofer Jamo Sub 210. Eveneens aangewezen voor een ruimte tot 20 m². Het is aangewezen een minimum aan ervaring te hebben vooraleer hiermee van start te gaan. Anders heb je misschien geen inzicht in alle functionaliteiten van het systeem. Met dit waardevolle advies kunt u in het grote avontuur van de thuisbioscoop stappen en nagaan waar je al dit materieel in Brussel kan vinden.

Veel kijkplezier!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]