TOP

De jeugdherbergen in Brussel

Victor Lepoutre.

04 Mar 2012, 05:03 Last Updated: 04 Apr 2018, 14:04

U bent jong, u bent mooi, u bent rijk... euh, u hebt geen rode duit en u wil toch graag overnachten in één van de aangenaamste hoofdsteden van Europa? Vijf jeugdherbergen, verspreid over de stad (hoofdzakelijk in het centrum) ontvangen u met alle comfort, de glimlach en allerlei voorzienigheden die goed van pas komen.

Sleep Well , de grootste en modernste van deze vijf, biedt 240 kamers aan, van het basis comfort tot de Pullmann-kamer, op slechts een worp van de stads belangrijkste handelsstraat. Een waar plezier.

Bruegel ontvangt u dan weer in de Marollen voor 30 euro voor een single kamer. Hun leuke bar en de "rugzakken-" sfeer die er heerst maken er een must van. Het terras, de bar, het restaurant en de gratis bagage-consigne maken van Génération Europe een goed adres voor jongelui met weinig geld.

Het goedkoopste van de vijf, de Van Gogh centrum heet jonge reizigers, studenten of stagiaires, welkom in een zeer moderne en hippe sfeer. Tenslotte, de Jacques Brel Youth Hotel bevindt zich met zijn 170 bedden, op een charmant neo-klassiek plein, en laat u, net als de andere vier, het charme van een jong kosmopolitisme zonder grenzen, proeven.

Bezoeken & Ontdekkingen