Delvaux: een onvergelijkbare know-how

Geschreven door BrusselsLife Team - 23 aug. 2005, 00:00 (Bijwerken: 01 jul. 2013, 10:05)
Delvaux: een onvergelijkbare know-how
Nog ouder dan België zelf, zag het huis Delvaux het licht in 1829 in de Keizerstraat. Op dat moment maakten ze koffers en stevige valiezen die moesten kunnen weerstaan aan de lange reizen die men in die tijd maakte.

"In 1883 werd het huis de officiële leverancier van het Hof, wat een ongelooflijke beloning betekende. Vijftig jaar later wordt de onderneming overgenomen door Franz Schwennicke die een heroriëntatie doorvoert van de activiteit en de eerste collecties handtassen op de markt lanceert, op een zelfde wijze als dat gedaan werd met de Haute Couture collecties. Heel snel wordt de know-how van het huis internationaal erkend en Delvaux verovert zonder veel moeite het hart van de Japanners en van de Amerikanen. Overal ter wereld openen winkels met prestigieuze uithangborden. Zo ontstaat er een Delvaux in New York, in Beverly Hills of nog in Palm Beach. Sinds 10 jaar heeft het huis zijn hoofdkwartier gevestigd in het oude Arsenaal van Charroi en blijft talrijke liefhebbers bekoren."

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]