TOP

Musea voor fijnproevers

Rédaction BrusselsLife.be.

04 Jan 2011, 05:01 Last Updated: 30 Jan 2013, 08:01

Voor of na een culturele trip door de straten van Brussel kan u niet ontkomen aan een fijnproeverswandeling... maar niet te ver. De laatste jaren hebben verschillende musea een culinair concept uitgewerkt, vaak heel verfijnd. Hier enkele voorbeelden!

Voorbeeld 1

Eet in de achtertuin van het Koninklijk Paleis, in de tuin van het historische museum BELvue. Minimalistisch kader, moulures en groen terras waar u verfijnde gerechten kan eten. U kunt er ook een thee drinken en kleine lokale hapjes eten. (BELvue Lunch & Tea - Paleizenplein 7 - 1000 Brussel)

Voorbeeld 2

Klim op het dak van het Instrumentenmuseum en geniet bij aangenaam weer van een fantastisch zicht op het Koninklijk Paleis. Muziek op uw bord, een uitgebreide dessertkaart, aan u om te kiezen in het Restaurant van het MIM

Voorbeeld 3

In de Europese wijk kan u genieten van verrukkelijke gerechten uit de vier windstreken, terwijl u het prachtige Park Cinquantenaire bewondert vanop het terras van de Midi Cinquante... 

Voorbeeld 4

Terug in het centrum, in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten deze keer. Het Museum restaurant met een uitstekende kaart, samengesteld in samenwerking met Franck Mischler , die in de Elzas twee Michelin-sterren bezit. -, stelt u een eenvoudige, moderne keuken voor. 

Culturele Plaatsen Musea