Docks is klaar voor de start

Geschreven door Baudouin Van Humbeeck - 18 okt. 2016, 00:00 (Bijwerken: 09 mrt. 2022, 10:12)
Docks is klaar voor de start
Het daglicht stroomt naar binnen, de airconditioning is op en top milieuvriendelijk en de architectuur gewaagd. Op donderdag 20 oktober is in het noorden van Brussel Docks uit de startblokken geschoten.

De eerste bezoekers konden al kennismaken met de eerste vestiging van modewinkel Kiabi. Samsung opende een nieuwe winkel waar je de wereld van virtual reality en 360°-video kan binnenstappen. Heel wat nieuws dus, maar niet alles is even onbekend: Mediamarkt, HM en andere befaamde ketens vonden er hun plaats. Zowat alle sectoren zijn vertegenwoordigd door de 113 winkels: kledij, interieur, parfumerie, apotheek… Thai, Libanees of toch maar Italiaans: Docks haalt de keuken van zowat elke uithoek van de wereld naar Brussel.

Alle wegen leiden naar Docks Brussel

Het shoppingcenter ligt vlak bij de Van Praet-brug. Dat is een erg drukke plek, maar Docks is niet alleen met de wagen bereikbaar. Je raakt er makkelijk met de fiets en er wachten ook nog eens een fietsengarage en douches op je. De MIVB plantte een nieuwe halte voor de deur van Docks Brussel, buslijn 58 en tramlijnen 3 en 7 brengen je erheen. Buslijn 47 houdt halte aan de Van Praet-brug. Ook de trein is een optie: het station van Schaarbeek is immers echt niet ver, op korte tijd sta je bij Docks. Van maart tot oktober is Docks zelfs bereikbaar met de waterbus. Opstappen doe je aan Sainctelette.

De nieuwe cinema is White

Na de sluiting van UGC in City 2 was er geen enkel shoppingcenter met bioscoop meer in Brussel. Nu is er White, al zijn er enkele verschillen merkbaar : geen storende popcorn, enkel en alleen stille lekkernijen, die trouwens helemaal Belgisch zijn. In de zalen heb je speciale zitjes voor koppels en gezinnen. Er zijn twee grote en zes intiemere zalen, de stoelen zijn 59 cm groot.

Indoor Fort Boyard

Koezio is een intellectueel en fysiek uitdagend avonturenparcours waar je je altijd volledig kan uitleven, zonder dat je rekening moet houden met het weer. Er kunnen vrijgezellenfeestjes georganiseerd worden, maar kan ook dienen voor teambuildings of voor een uitje onder vrienden die al genoeg gebowld hebben.

Kanttekening

Inter-Environnement Bruxelles ziet het echter niet allemaal even rooskleurig in. Claire Scohier is lang niet onder de indruk van de aangekondigde namen en maakt een grote kanttekening. “Het aantal onbekende winkels is de voorbije maanden stevig geslonken, van 35 naar 26.” De mobiliteit? “Het milieu-effectenrapport voorspelt dat 70% van de verplaatsingen richting Docks met de wagen zal gebeuren.” Werkgelegenheid? “De 1700 aanvankelijk aangekondigde jobs zijn er slechts 1200 geworden. Als je ook nog eens rekening houdt met de winkels die verhuizen, bedraagt de netto werkgelegenheid 600 jobs.”

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]