Drie onvermijdelijke concertzalen

Geschreven door BrusselsLife Team - 03 jul. 2005, 00:00 (Bijwerken: 10 jul. 2017, 15:53)
Drie onvermijdelijke concertzalen
Concertzalen zijn er in overvloed in Brussel. Maar drie ervan zijn echt onvermijdelijk omdat ze al sinds jaren aan de top staan.

Allereerst moeten we zekerVorst Nationaal vermelden, dat met zijn 8000 plaatsen de grootste zaal in onze hoofdstad is. Beheerd door een privé-firma, ontvangt Vorst Nationaal elk jaar zeer bekende namen van het Franse chanson zoals daar bijvoorbeeld zijn Frédéric François of Johnny Hallyday maar ook internationale sterren uit het pop-firmament zoals bijvoorbeeld (A-Ha, Joe Cocker...). Veel specifieker in zijn programmering heeft deBotanique vier kleine concertzalen temidden van een mooie tuin, die verwijst naar het groene verleden van het gebouw. Men kan er rock, rap en electro- muzikanten aan het werk zien maar ook minder bekende groepjes op de weg naar beroemdheid tijdens het zeer bezocht festival « Les Nuits Botaniques ». Tenslotte is deAncienne Belgique de Brusselse zaal die van de beste ligging geniet om een aangename avond door te brengen in het centrum van de stad. Daar treden de allerbekendsten op maar ook minder bekenden in alle actuele soorten muziek met een lichte voorkeur voor jazz-muziek.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]